Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 17:30
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Zoutmolens

(76)

Zoutmolen kopen.

Als koken een passie van je is mag een goede zoutmolen niet in je keuken ontbreken. Natuurlijk zijn er dan belangrijke keuzes te maken. Maal je liever elektrisch of handmatig, en wat voor soort materiaal vind je mooi. Welke zoutmolen je ook kiest, wanneer je je zout vers maalt zal het je gerechten qua smaak naar een niveau tillen. Het zorgt net voor een beetje extra smaakbeleving. Zout dat al gemalen in een potje zit heeft minder smaak en je kan ook niet kiezen hoe grof je je zout gemalen wilt hebben!

Een handmatige- of elektrische zoutmolen

Het voordeel van een elektrische zoutmolen is dat je het gemakkelijk kan bedienen met een druk op de knop, hiervoor heb je ook maar één hand nodig. Een ander voordeel wat sommige elektrische molens hebben is dat ze een ingebouwde lamp hebben waardoor je precies kan zien hoeveel zout je hebt gemalen. Wat dan weer fijn is aan een handmatige molen is dat je geen batterijen ervoor nodig hebt. Dit is milieuvriendelijker, maar ook kostenvriendelijk omdat je geen nieuwe batterijen hoeft te kopen. Verder vinden veel mensen het toch leuk om het op authentieke wijze te malen, dit kan alleen met een handmatige molen. Ook heb je hierbij meer het gevoel van complete controle over de hoeveelheid zoutkorrels die je maalt.

Maalwerk van zoutmolens

Het maalwerk van een zoutmolen is vrijwel altijd gemaakt van keramiek. Een keramisch maalwerk gaat erg lang mee en zal niet slijten. Een ander voordeel is dat het een erg hygiënisch materiaal is, hierdoor zal de smaak van je zoutkorrels altijd puur blijven en niet worden aangetast door andere smaken of geurtjes. Maar de allerbelangrijkste reden dat zoutmolens een keramisch maalwerk hebben is dat zout vocht aantrekt en keramiek niet kan roesten. Zo kan je molen dus erg lang meegaan en zal het mooi blijven.

Materiaal van je nieuwe zoutmolen

Vergeet bij het kiezen van je zoutmolen ook niet te kijken naar het uiterlijk. Materiaal is hier een heel belangrijk onderdeel van. Hout geeft bijvoorbeeld een mooi, chique uiterlijk, maar het heeft als nadeel dat het makkelijker beschadigt dan andere materialen. Wanneer je een moderne keuken hebt kan het heel mooi zijn om voor een RVS zoutmolen te gaan, vaak met acrylvenster zodat je precies kan bijhouden hoeveel zoutkorrels er nog in je molen zitten. Een andere optie is natuurlijk kunststof, deze molens hebben vaak een leuk kleurtje en staan gezellig op je tafel.