Een rasp is een onmisbaar stuk keukengereedschap die in geen enkele keuken mag ontbreken. Van studentenkeuken tot professionele driesterren keuken, er valt altijd wel een stuk kaas, appel, wortel, gember, nootmuskaat of ander ingrediënt te raspen en natuurlijk het liefst met zo min mogelijk moeite. Belangrijk voor een rasp is dat deze scherp is, zodat etenswaren eenvoudig fijner verdeeld kunnen worden. Minstens zo belangrijk echter is dat de rasp ook lang scherp blíjft, zodat je er nog jarenlang plezier van kunt hebben. Bij Kookpunt vind je dan ook een groot aanbod van raspen van hoge kwaliteit en hoge duurzaamheid.
Bij het maken van een keuze is het belangrijk om te weten hoe grof de rasp moet zijn. Zo is een extra grove rasp geschikt om onder andere appels, cheddar, aardappelen of kool mee te raspen. Een grove rasp is meer geschikt voor kaas, wortels, komkommer, gember en chocolade. Een medium rasp is perfect voor het fijnmaken van knoflook, uien, pepers en voor het maken van fijn geraspte kaas. Tot slot is een fijne rasp ideaal voor het raspen van kaneel, nootmuskaat en citrusschillen. Natuurlijk zijn dit slechts indicaties en raspt de één haar kaas of appel grof en de ander zeer fijn. Dit hangt volledig van het ingrediënt en de kok af. Neem daarom ook eens een kijkje naar onze sets en ‘multiraspers’, waarmee je elk ingrediënt in ieder gewenst formaat kunt raspen.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |