Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100

ECM Elektronika II Profi Espressomachine

2.549,-

Nog geen beoordelingen.

stuk
Op voorraad
De levertijd bedraagt 3 werkdagen

Specificaties

Merk:ECM
Inhoud:2L, 3L
Vermogen:1200 watt
Warmtebron:Enkele boiler met warmtewisselaar
Type product:Pistonmachine
Serie:Elektronika
Afmetingen:32 (l) x 47 (b) x 38 (h) cm
PID:Nee
Shottimer:Nee
Type pomp:Rotatie
Automatische afslag:Ja
Kleur:RVS
Artikelnr:4260013820231

Omschrijving

De ECM Elektronika II Profi is een machine die bij de absolute top van ECM behoort. Maar wat maakt deze machine nou zo luxe?

Ten eerste zit er in deze machine een rotatiepomp. Deze pomp maakt niet alleen véél minder herrie dan een standaard vibratiepomp maar zorgt er ook voor dat de druk op de zetgroep tijdens het koffie zetten veel constanter is. De rotatiepomp met een pompdruk van 15 bar zorgt ervoor dat de espresso er nóg mooier en stroperiger uit en is de crème laag optimaal.

Ook beschikt de machine over een (volledig instelbare) automatische afslag. Dit is ideaal wanneer je een cappuccino wilt bereiden: terwijl je perfecte espresso in je kopje loopt ben je al melk aan het opschuimen. Hierdoor ben je bijna tegelijkertijd klaar met koffie zetten en schuimen en is de temperatuur van de koffie dus perfect!
Natuurlijk is er ook een manual-doorlooptijd functie op de machine te vinden.

Ook heeft de machine een zeer grote boiler inhoud van 2,1 liter met een vaste water aansluiting. De amchine is ook met de watertank te gebruiken.

De boiler is gemaakt van koper. Ondanks de grootte ervan is deze relatief snel op temperatuur. Binnen een klein half uur kun je al koffie gaan zetten. Geen zin om te wachten ’s ochtends? Zet er een tijdschakelaar op!

Zoals we gewend zijn van ECM is de machine zeer fraai afgewerkt: een heel zwaar piston dat fijn in de hand ligt, robuuste knoppen en makkelijk te bedienen schakelaars voor de heetwater- en stoomkraan.

De ECM Elektronika II Profi is een zéér luxe machine voor thuisgebruik maar door de vaste wateraansluiting ook perfect voor op kantoor of in een kleine koffiebar.

Natuurlijk moeten machines van dit kaliber goed onderhouden worden: vul de machine altijd bij met gefilterd water of ontkalk deze één keer per maand met daarvoor bestemd ontkalkingsmiddel. Wanneer een Brita kan wordt gebruikt (een kan die het water zuivert en ontkalkt) is ontkalken eens in de drie à vier maanden voldoende.
Naast het ontkalken van de machine zorg je ervoor dat het espressoapparaat altijd vrij is van koffieresten. Maak het piston na gebruik altijd schoon en spoel de machine geregeld door.

Plaats een review

Een review helpt anderen een goede keuze te maken.

Beoordeling: