Je gasten imponeren met een (half) chocolade ei van 22x16cm? Met de Silikomart Marty for Party gaat dat je zeker lukken.
De vorm is gemaakt van ietwat buigzaam kunststof zodat de gestolde chocolade gemakkelijk loslaat.
Eerlijk is eerlijk, werken met chocoladevormen blijft lastig. Zorg er in eerste instantie voor dat de vorm brandschoon is. Tempereer dan de chocolade. Hiervoor is een
acurate thermometer van levensbelang! Wanneer de choco de juiste temperatuur heeft bereikt giet je deze in de vorm. Zorg ervoor dat alle randen zijn bedekt en laat de chocolade uitharden op je aanrecht.
Wanneer de choclade volledig is gestold is het tijd het ei uit de vorm te nemen. Wanneer de chocolade goed getempereerd is, zal deze iets krimpen waardoor hij zo loslaat. Lukt dat niet meteen, 'druk' dan voorzichtig de chocolade los van de vorm. (De nadruk ligt hier op voorzichtig!)
Wanneer dit halve ei af is (voor een 'dicht' ei maak je twee vormen) kan deze naar hartelust gevuld of gedecoreerd worden: een echte eyecatcher op tafel.