Over Rook - Het Handboek voor Warm & Koud Roken
7 beoordelingen
stuk
Dit product is tijdelijk niet op voorraad
Specificaties
Type product:Kookboek
Artikelnr:9789461430977
Omschrijving
Auteur: Meneer Wateetons
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina's: 241
In ‘Over rook’ leer je alles over het roken van vlees, vis en groenten. Het boek legt het verschil tussen warm en koud roken uit, welke materialen je als thuisroker nodig hebt (denk bijvoorbeeld aan een rookpan, rookkast en barbecue), je leert de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi te herkennen en je leert wat de ideale temperatuur is waarop je je hout laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.
De recepten zijn veelzijdig; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. In ‘Over rook’ staan ook experimente rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina's: 241
In ‘Over rook’ leer je alles over het roken van vlees, vis en groenten. Het boek legt het verschil tussen warm en koud roken uit, welke materialen je als thuisroker nodig hebt (denk bijvoorbeeld aan een rookpan, rookkast en barbecue), je leert de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi te herkennen en je leert wat de ideale temperatuur is waarop je je hout laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.
De recepten zijn veelzijdig; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs en zelfs bijzondere gerechten als gerookte olijfolie en dranken. In ‘Over rook’ staan ook experimente rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.
Reviews van klanten (7)
via eKomieen jaar geleden
Leuk en duidelijk om te lezen
via eKomi5 jaar geleden
Fijn om ook de recepten binnen handbereik te hebben na aanschaf van een rookpan.
via eKomi7 jaar geleden
makkelijk leesbaar en leuke recepten.
via eKomi7 jaar geleden
Duidelijk boek Bekend bij mijn zoon vanwege workshops die hij vd schrijver heeft gehad Niet als belerende kok maar geschreven uit enthousiasme
via eKomi8 jaar geleden
Leuke handleiding. Informatief en inspirerend om nieuwe dingen te proberen.
Plaats een review
Een review helpt anderen een goede keuze te maken.
Beoordeling: