IJs eten in de zomer is een feest. Natuurlijk is er romig en zoet schepijs maar soms is het heerlijk verfrissend om te kiezen voor verkoelend waterijs. Waterijs zelf maken heeft zo zijn voordelen. Kies bijvoorbeeld voor gezondere ingrediënten door echt fruitsap te gebruiken. Daarnaast is zelf waterijs maken meestal voordeliger dan kopen in de winkel. En je bent duurzaam bezig, want verpakkingen zijn onnodig.
Met bijvoorbeeld peer en meloen maak je zelf in een handomdraai heerlijk verfrissend waterijs. Pureer eerst het verse fruit met een goede blender. Doe er wat water bij en maak er een glad mengsel van. Giet de sap in de ijsvormen en steek er herbruikbare stokjes in. Na een nachtje in de vriezer zijn de gezonde ijslolly’s hard geworden. Laat het ijs in de vorm buiten de vriezer even warm worden of gebruik koud water om de ijsjes makkelijk uit de vorm te halen.
Sommige ijsvormen zijn ook goed te gebruiken voor roomijs (Magnum) of om cake-op-een-stokje te maken. Zelfs om hartige gerechten op een stokje te presenteren.
Uiteraard heeft Kookpunt ook de klassieke ijsvormen in huis om ijsblokjes te maken voor longdrinks en cocktails tijdens warme zomeravonden in de tuin. Vierkant, fantasievormen of herbruikbare ijsblokjes van glanzend RVS: kies zelf jouw favoriete vorm ijsblokje. En bewaar de blokjes op een slimme en luxe wijze door een prachtige ijsemmer te gebruiken .
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |