CookSpoint Weis Spätzleschaaf, 8mm
Specificaties
Omschrijving
Spätzle? Van de één en favoriet maar voor de ander nog onbekend.
Spätzle is een gerecht van versgemaakte deegslierten die zowel zoet als hartig bereid kunnen worden.
En dit is heel gemakkelijk, als volgt, zelf te maken met deze rasp.
Voor 4 á 5 personen:
500 gram bloem, 4 tot 6 eieren, 2 theelepels zout.
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje voor de eieren en het zout.
Roer rustig in het midden en neem steeds iets meer bloem mee. Voeg dan rustig beetje je bij beetje wat water toe tot je een dik deeg krijgt.
Dek het af en laat het 15 minuten rusten.
Hou de spätzle rasp onder koud water. Vul hem vervolgens tot 3/4 met deeg boven een grote pot met kokend water.
Schuif dan de grote witte schuif van achter naar voren en weer terug.
Zodra de spätzle boven komt drijven, kan je die uit de pan halen met een schuimspaan.
Maak het gerecht af naar wens. Dat kan zijn met een flinke hand geraspte kaas of met spek, ui of een roomsaus.
Anderen kochten ook
Reviews van klanten (1)
Doet precies wat het beloofd!
Plaats een review
Een review helpt anderen een goede keuze te maken.