Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.618404100
37,50

Nog geen beoordelingen.

stuk
Niet op voorraad
Dit product is tijdelijk niet op voorraad

Specificaties

Type product:Kookboek
Artikelnr:9789083154466

Omschrijving

Auteurs: Nicole Buising, Edwin Veekens, Dijlan van Vlimmeren
Uitvoering: Hardcover
Uitgever: Kyosei
Aantal pagina's: 220

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa, Rotterdam heeft drie clubs in het betaald voetbal, Rotterdam blinkt uit in architectuur én Rotterdam weet zich in de gastronomie in de internationale kijkers te spelen.
Wie zijn toch die mannen die keer op keer onze smaakpapillen weten te triggeren?
Wat bezielt hen om zestien, zeventien uur per dag achter het fornuis te staan om gasten tot in het extreme te willen verwennen?
Het boek Chef Rotterdam deelt op indrukwekkende wijze de verhalen en beelden van 25 Rotterdamse chefs die op eigen wijze stevig aan de weg timmeren in binnen- en buitenland.

Koken is geen koud kunstje. Koken is schilderen met smaken, koken is een ambacht. Trots als we zijn op de Rotterdamse chefs, is er besloten hun persoonlijke verhalen te bundelen in een 220 pagina’s tellend koffietafelboek passend bij de prestaties van de chefs.
Chef Rotterdam bevat 25 interviews van evenveel Rotterdamse chefs die één voor één heel openhartig zijn over hun drive, hun onzekerheden, hun zorgen, hun blunders, de opofferingen die ze dagelijks doen en hun verdere ambities. Sterven in het harnas, dat wil uiteindelijk niemand.
Patrick ‘t Hart, patron cuisinier van Zeezout (1 Michelinster), bekent bijvoorbeeld dat ze in de buurt waar hij woont lang hebben gedacht dat zijn vrouw een alleenstaande moeder was.
Tweesterrenchef Erik van Loo van Parkheuvel onthult dat hij als kind eigen snoepjes maakte door suiker te smelten in een spiksplinternieuw teflonpannetje en Jos Grootscholten van Perceel (1 Michelinster) toont met zijn rechte rug dat er nog altijd een turner in hem schuilt. 

Naast de persoonlijke verhalen van de chefs, lichten de mannen ook allemaal één gerecht uit dat hen typeert als chef en als mens. Dat gerecht is niet per definitie een signature dish. Sommigen hebben gekozen voor een herinnering of een ode.
Cees Helder, het boegbeeld van de vaderlandse gastronomie, tekent voor de inleiding. In 2002 schreef hij geschiedenis door als eerste Nederlandse chef drie Michelinsterren bijeen te koken. Een mooi boek maak je niet alleen. Een mooi boek maak je samen. 

Plaats een review

Een review helpt anderen een goede keuze te maken.

Beoordeling: