Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.619579100

Cadac Skottelbraai Gasbarbecue, 48cm

Nog geen beoordelingen.

stuk
Dit product is tijdelijk niet op voorraad

Specificaties

Merk:Cadac
Aantal kookzones:1
Type product:Gasbarbecue, Skottelbraai
Grilloppervlak:Ø 48cm
Kleur:Blauw
Artikelnr:6001773105439

Omschrijving

De Skottelbraai
De Cadac Skottelbraai kan worden bestempeld als de koning van het 'outdoor cooking.' Dit kooktoestel is dankzij zijn geringe gewicht (6,5kg), eenvoudige verplaatsbaarheid en brede toepasbaarheid bij uitstek geschikt voor gebruik buitenshuis. Tegenwoordig ontbreekt de Skottelbraai op geen enkele camping en ook in de tuin is het een uitstekend alternatief voor de traditionele barbecue.
De Skottelbraai is een van oorsprong Zuid-Afrikaanse uitvinding. Het woord zegt het eigenlijk al. 'Skottel' is Afrikaans voor schotel en met 'braai' wordt braad bedoeld; een braadschotel dus, als je het heel erg letterlijk vertaalt.
Boeren en landarbeiders bereidden vroeger hun maaltijd midden in de natuur en op het land waar zij op dat moment aan het werk waren. Dit deden zij door een vuur te stoken en daar, hangend aan een ploegschaar of een ander stuk gereedschap, hun vlees boven te roosteren. Deze manier van voedsel bereiden was de voorloper van het koken met de Skottelbraai zoals we die nu kennen.

De Cadac Skottelbraai
Deze Skottelbraai van de Zuid-Afrikaanse fabrikant Cadac leent zich dankzij de vormgeving van de 'skottel' perfect voor het toepassen van verschillende kooktechnieken en dus ook voor het bereiden van een keur aan gerechten. In deze Cadac Skottelbraai bak je met hetzelfde gemak een eitje als dat je voor de hele camping pannenkoeken of een rijk gevulde paella maakt.
De Skottel heeft een diameter van 48cm en is dus groot genoeg om voor een uitgebreid gezelschap eten te bereiden. 

Het volstaat om de Skottel, die voorzien is van een harde emaille coating, schoon te maken met warm water en eventueel een druppeltje afwasmiddel. Het wordt sterk afgeraden om met agressievere schoonmaakmiddelen en harde sponzen en borstels aan de gang te gaan omdat dit de 'skottel' beschadigt. De Skottelbraai sluit je aan op een (hervulbare) gasfles, een gascartridge of het CADAC Power Pak. De Skottelbraai wordt geleverd met handige draagzak zodat je hem eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen.

Plaats een review

Een review helpt anderen een goede keuze te maken.

Beoordeling: