Als je een heerlijke taart hebt gebakken, wil je die natuurlijk ook mooi presenteren. Een taartplateau laat je zelfgebakken zoete of hartige taart er nog smakelijker uitzien. Het plateau voegt hoogte toe en geeft je bakcreatie een professionele en smakelijke elegantie. De hoogte ontstaat, omdat er een sierlijke voet onder het plateau is gemaakt. Het tilt je taart letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau. Door de hoogte van het taartplateau lijkt een kleine taart ook opeens veel groter.
Uiteraard moet de taart wel goed passen op het plateau. Anders gaat de taart overhangen en bereik je het tegenovergestelde effect. Kies daarom altijd voor een taartplateau, dat net zo groot is als je taart. Of nog mooier, zelfs iets ruimer. De lege rand rondom het taartplateau kun je dan mooi opvullen met bijvoorbeeld (eetbare) bloemen of chocolade kralen.
Taartplateaus zijn er in vele kleuren en materialen. Een bijzondere kleur, zoals bijvoorbeeld zwart of goud, maakt je taart een echte blikvanger. Bij twijfel is een wit aardewerken taartplateau of plateau van transparant glas een veilige keuze, die past bij elke kleur taart. De meeste plateaus zijn qua materiaal gemaakt van stevig aardewerk, glas of roestvrij staal.
Naast het taartplateau zijn er nog meer materialen te koop, die een taart er nog beter uit laat zien. Een cakebord (ook wel een cakedrum genoemd) is een dik kartonnen presentieplateau. Een cakebord is in feite een taartplateau voor eenmalig gebruik. Dikwijls is de kleur zilver of goud. Een cakebord is veel steviger dan een kartonnen bodem en buigt ook niet makkelijk door. Een cakebord isoleert goed, en is daardoor ook geschikt voor een dessert zoals een ijstaart of een gerecht met kwark of bavarois.
Maandag | 11:30 - 18:00 (Eindhoven gesloten) |
Dinsdag | 09:30 - 18:00 |
Woensdag | 09:30 - 18:00 |
Donderdag | 09:30 - 18:00 |
Vrijdag | 09:30 - 18:00 |
Zaterdag | 09:30 - 17:30 |
Zondag | 11:00 - 17:00 |