Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-

Sous Vide: Koken onder hoge druksous vide koken onder hoge druk

Sous Vide: Koken onder hoge druk

• 0 beoordelingen

sous-vide-koken-onder-hoge-druk
9789045212364_mi1_pd1500x1500_1.jpg

Product omschrijving

Auteur: Thomas Keller
Uitgever: Culinair Karakter
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's: 296

In een tijd waarin de belangstelling voor eten en koken, groter is dan ooit tevoren, levert Sous Vide een waardevolle bijdrage aan onze culinaire wereld. Cruciaal bij deze nieuwe kookmethode is leren ontdekken welke combinatie van tijdsduur een temperatuur de beste resultaten geeft. Dit boek wijst u de weg, aan de hand van de antwoorden die in het afgelopen decennium zijn gevonden.
Sous-vide koken staat voor een aantal technieken die de kok in staat stellen smaken en texturen te realiseren die met geen andere methode te bereiken zijn. Door voedingswaren luchtdicht in plastic te verpakken en minuten of dagen lang onder te dompelen in een warmwaterbad bij een exact bepaalde temperatuur kunnen verbazingwekkende resultaten worden bereikt. De taaie stukken vlees die voorheen in sudderende bouillon werden gestoofd, kunnen nu sous-vide worden gekookt tot ze vanbinnen zo roze en mals zijn dat ze op de tong smelten. Lamslende, kalfshaas en andere grote stukken vlees die niet makkelijk gelijkmatig te garen zijn, komen precies goed uit het vacuümbad. De delicate smaak van vis wordt intenser en en groenten en fruit behouden hun frisse kleur, omdat er geen zuurstof bij kan komen. En omdat het voedsel luchtdicht is verpakt, gaat niets van de smaak verloren. 
Sous Vide is een bron voor iedereen die wil experimenteren met deze nieuwe techniek en zich wil laten inspireren door wat topkoks ermee hebben gedaan.

Specificaties

Merk

Reviews

0 beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product.

Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

Maandag 11:30 - 18:00
(Eindhoven gesloten)
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:30
Zondag 11:00 - 17:00

 

Afwijkende openingstijden:

Hemelvaartsdag 29-5
Open 11:00-17:00

 

Kookpunt Rotterdam
Noordplein 29 - 41
3035EC Rotterdam
010 443 10 75
 
 
Kookpunt Eindhoven
Philitelaan 71
5617 AM Eindhoven (Strijp)
010 443 10 75

 

Footer contact bar foto 1