Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.618404100

Profitec Pro 700 PID Versie 2.0 Espressomachine

2.499,-
2.439,-

Nog geen beoordelingen.

Kies een andere

stuk
Op voorraad
De levertijd bedraagt 2 werkdagen

Specificaties

Merk:Profitec
Inhoud:2,8L
Materiaal:RVS
Warmtebron:Dubbele boiler
Vermogen:2600 watt
Type product:Pistonmachine
Serie:Pro 700
Type pomp:Rotatie
Groot pakket:Groot pakket
Artikelnr:135580390

Omschrijving

Profitec produceert vanaf de jaren negentig hoogwaardige espressomachines die zowel geschikt zijn voor klein zakelijk- als thuisgebruik.

De Profitec Pro 700 PID Versie 2.0 Espressomachine is het topmodel van het Duitse bedrijf. Uitgerust met een dubbele boiler, rotatiepomp, PID-control en (eventueel) vaste wateraansluiting is het een extreem luxe uitgeruste machine waar een voortreffelijke espresso uit komt.

Doordat de machine een dubbele boiler heeft hoeft er niet meer geschakeld te worden tussen stoom- en koffietemperatuur zoals dit bij singleboilers wel het geval is. Doordat er tegelijkertijd opgeschuimd kan worden terwijl de koffie gezet wordt, is de temperatuur van het eindresultaat optimaal en heb je geen temperatuurverlies meer.
Het voordeel van een dubbele boiler ten opzichte van een warmtewisselaar is dat je bij het dubbele boiler systeem een stuk meer capaciteit hebt: de stoomboiler heeft een inhoud van maar liefst 2 liter, en de koffieboiler een inhoud van 0,75 liter. Hierdoor kun je vele kopjes achter elkaar zetten zonder dat de boilers weer gevuld moeten worden; ideaal voor klein zakelijk gebruik dus.

Naast een dubbele boiler beschikt de machine ook over een rotatiepomp, deze roteert, zoals de naam al doet vermoeden, rond in plaats van dat ‘ie trilt. Het water wordt hierdoor constanter door de koffie heen gejaagd waardoor het resultaat nog constanter is dan bij een vibratiepomp. Naast dat ‘ie zeer constant is maakt een rotatiepomp aanzienlijk minder geluid dan een vibratiepomp wanneer deze gebruikt wordt. Ideaal als de machine in een open keuken of kantoor staat!

Een ander zeer luxe aspect van de Profitec Profitec Pro 700 PID Versie 2.0 Espressomachine is de PID-control die op de voorzijde van de machine geplaatst is. Met de PID-control is de temperatuur van beide boilers te regelen. De koffietemperatuur kan bijgesteld worden naar smaak van de koffie en de stoomboiler om de stoomintensiteit ietwat aan te passen.
Naast dat de temperatuur ingesteld kan worden met de PID-control beschikt deze ook over een timerfunctie die met je meetelt hoelang het water door de koffie heen stroomt. Deze functie geeft je als barista extra nauwkeurigheid, stabiliteit en is al helemaal gemakkelijk bij het schuimen en koffie zetten tegelijkertijd.

Als laatste luxe punt is daar de eventuele vaste wateraansluiting (VWA). De slang wat aan de waterleiding wordt aangesloten wordt al meegeleverd. Wil je deze niet gebruiken dan is dat geen probleem. De Profitec Pro 700 PID Versie 2.0 Espressomachine is ook te gebruiken met de watertank van 2 liter.

Inwendig is het een prachtige machine, maar ook aan het uiterlijk van de machine is veel aandacht besteed. Hoogwaardig glanzend RVS met zwarte draaiknoppen maken dat de machine zeer luxe oogt. De knoppen draaien soepel en de stoom- en heet waterkraan zijn voorzien van dubbelwandige pijpjes zodat je je handen niet brandt wanneer je aan het schuimen bent.

De Profitec Pro 700 PID Versie 2.0 Espressomachine bevat een aantal verbeteringen t.o.v. 'voorganger' Profitec Pro 700 PID:
  • Nieuwe classic zwart meters (Ø 60 mm)
  • Verbeterde RVS mushrooms
  • Lekbak gemerkt met "P" van Profitec
  • Vernieuwde ergonomische, slijtvaste kraanassen
  • Vernieuwde knoppen op de stoom- en theekraan.

Aanbevolen combinatie(s)

Profitec Pro 700 PID Versie 2.0 Espressomachine
++
2.519,99
2.504,99

Plaats een review

Een review helpt anderen een goede keuze te maken.

Beoordeling: