Vóór 23:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf 50,-

Hapklare Historie van Frankrijkhapklare historie van frankrijk

Hapklare Historie van Frankrijk

• 0 beoordelingen

hapklare-historie-van-frankrijk

Product omschrijving

Auteur: Stéphane Hénaut & Jeni Mitchell
Uitgever: Brandt
Uitvoering: Paperback
Aantal pagna's: 384

Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine.

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie.
Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.

Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland.
Het ontstaan van legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.

Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Specificaties

Merk

Reviews

0 beoordelingen

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product.

Bezoek onze winkels in Rotterdam of Eindhoven

Maandag 11:30 - 18:00
(Eindhoven gesloten)
Dinsdag 09:30 - 18:00
Woensdag 09:30 - 18:00
Donderdag 09:30 - 18:00
Vrijdag 09:30 - 18:00
Zaterdag 09:30 - 17:30
Zondag 11:00 - 17:00

 

 

Kookpunt Rotterdam
Noordplein 29 - 41
3035EC Rotterdam
010 443 10 75
 
 
Kookpunt Eindhoven
Philitelaan 71
5617 AM Eindhoven (Strijp)
010 443 10 75

 

Footer contact bar foto 1