De smaak van Sicilië
Nog geen beoordelingen.
stuk
Dit product is tijdelijk niet op voorraad
Specificaties
Type product:Kookboek
Artikelnr:9789492500090
Omschrijving
Auteur: Ursula Ferrigno
Uitgever: Edicola Publishing
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina's: 160
Sicilië is een intrigerend, betoverend oord.
Wegens zijn centrale ligging is het door de eeuwen heen herhaaldelijk veroverd, wat resulteerde in een bijzondere culturele erfenis en een reputatie als meditterane smeltkroes. Dankzij de complexe invloeden van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden, die dit vruchtbare land bezetten, hoort de Siciliaanse keuken tot de beste ter wereld.
In dit boek vindt u authentieke recepten voor het lekkerste voedsel dat Sicilië te bieden heeft, beginnend met antipasti. Ga voor risottoballetjes of olijvenrelish. Kleurrijke salades met bijvoorbeeld sinaasappel en rode ui, zijn ideaal voor een zomers maal, evenals lichte soep en pastagerechten zoals tuinbonensoep met citroen, munt en pesto.
Heerlijke vlees- en visrecepten zijn onder meer sardinerolletjes gevuld met pijnboompittenpesto of gebakken lamsvlees met kruiden en ansjovissaus. Sicilianen zijn echte zoetekauwen en horen tot de beste dessertmakers van Italië. Trakteer uzelf op romig pistache-ijs of het wellicht beroemdste exportproduct van Sicilië: Cassata!
Uitgever: Edicola Publishing
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina's: 160
Sicilië is een intrigerend, betoverend oord.
Wegens zijn centrale ligging is het door de eeuwen heen herhaaldelijk veroverd, wat resulteerde in een bijzondere culturele erfenis en een reputatie als meditterane smeltkroes. Dankzij de complexe invloeden van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden, die dit vruchtbare land bezetten, hoort de Siciliaanse keuken tot de beste ter wereld.
In dit boek vindt u authentieke recepten voor het lekkerste voedsel dat Sicilië te bieden heeft, beginnend met antipasti. Ga voor risottoballetjes of olijvenrelish. Kleurrijke salades met bijvoorbeeld sinaasappel en rode ui, zijn ideaal voor een zomers maal, evenals lichte soep en pastagerechten zoals tuinbonensoep met citroen, munt en pesto.
Heerlijke vlees- en visrecepten zijn onder meer sardinerolletjes gevuld met pijnboompittenpesto of gebakken lamsvlees met kruiden en ansjovissaus. Sicilianen zijn echte zoetekauwen en horen tot de beste dessertmakers van Italië. Trakteer uzelf op romig pistache-ijs of het wellicht beroemdste exportproduct van Sicilië: Cassata!
Plaats een review
Een review helpt anderen een goede keuze te maken.
Beoordeling: