Zijdezachte eieren pocheren

Zijdezachte eieren pocheren

Lekker, een gepocheerd eitje bij het paasontbijt. Want geen eitje is zo zijdezacht als deze langzaam mag garen zonder schilletje.
 
Je hebt in ieder geval superverse eieren nodig. Want deze eieren hebben dik eiwit dat in het pocheerwater compact blijft en goed stolt. Het wit van oudere eieren is te waterig om een perfect stollingsresultaat te krijgen, er ontstaan dan lange sluiers eiwit in het kookwater. Met verse eieren heb je dan ook geen azijn nodig. Azijn laat eiwit stollen, wat kan helpen bij oudere eieren. Nog een reden om voor verse eieren te kiezen: ze nemen makkelijk smaken op.
En echt lekker smaakt ei met azijn niet.
 
Pocheergereedschap
Het eindresultaat wordt bepaald door de manier waarop je eieren laat garen. Je kunt ze pocheren met speciaal pocheergereedschap, zoals de Demeyere pocheerpan met losse bakjes. Zo kun je snel vier of zes eieren pocheren zonder dat ze in het water aan elkaar vastplakken. Je kunt ook losse inzetten in een pan met water hangen. Wat ook prima werkt, is het pocheren met een fijnmazige zeef. Daar breek je het ei in. Het natste deel van het eiwit lekt dan weg, dat voorkomt de vorming van flubbeltjes tijdens het garen. Maak met een lepel een draaikolk in het zacht kokende water en laat voorzichtig met de zeef een ei in het water zakken. Na drie minuten heb je een zacht gegaard ei. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water. Een ander handig gereedschap is de egg coddler, een afsluitbare glazen pot die je met de eieren in een pan met zacht kokend water zet. Je kunt ook kiezen voor de Joseph Joseph porcheerder, deze is te zien op de foto. Je doet wat folie in het witte bakje en breekt daar het ei in. Vervolgens pak je het bakje in met de folie en je schuift de gele ring over het bakje. Je legt de Joseph Joseph in zacht kokend water en haalt deze eruit als het eiwit is gestold en de dooier nog zacht is. Met de Joseph Joseph kun je ook ‘pocheren’ in de magnetron.

         

Gepocheerde eieren met Hollandse garnalen
Gepocheerde eieren combineren perfect met zilte Hollandse garnalen, geroosterd brood, gebakken stukjes paddenstoel en een hollandaisesaus. Maak eerst de hollandaisesaus > laat 250 g boter smelten in een steelpan > meng 1 el milde wijnazijn met 4 el koud water en wat gemalen witte peper > kook dit sapje tot twee derde in en laat het afkoelen > doe het azijnsapje in een steelpan en sla er met een garde vier eierdooiers doorheen > zet het vuur onder de pan aan en klop het mengsel op laag vuur tot een saus > smelt ondertussen 250 g boter in een steelpan > voeg beetje bij beetje en al kloppend de boter aan de saus toe > pocheer de eieren volgens een van de beschreven technieken > verdeel de saus over vier warme borden > verdeel het geroosterd brood, de garnalen, paddenstoelen en gepocheerde eieren over de borden.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk