Welke pan past op de pit?

Welke pan past op de pit?
Eens per maand gaat Jesse Kikkert van De Nieuwspeper Rotterdam je verwennen met recepten geïnspireerd door één van onze producten.
 
Inductie als hittebron om op te koken wordt populairder. Zo kun je een inductiekookplaat sneller goed schoonmaken dan een gaskooktoestel. En met een inductieplaat stel je de warmte heel nauwkeurig af. De komende jaren zullen steeds meer mensen overstappen op inductiekoken. Uit gemak of omdat hun huizen niet meer zijn aangesloten op het aardgasnet.

“Moet ik dan nieuwe pannen aanschaffen?”, zo zal menig thuiskok zich afvragen. Dat hangt van de pan af. Inductie werkt met een magnetisch veld. Dit veld brengt ijzerdeeltjes in de panbodem in beweging. De pan zelf warmt op, de inductiepit niet. Pak een magneetje en kijk of deze aan je pannen blijft ‘kleven’. Valt het magneetje naar beneden, dan ben je aan een set inductiepannen toe. Deze pannen zijn vervaardigd van plaatstaal en gietijzer. Of rvs-pannen die zijn voorzien van ijzer.
 
Bobbelig
Beschik je over pannen die geschikt zijn voor inductie? Controleer dan of de onderkant van de bodem vrij is van ruwe randen. Deze kunnen krassen veroorzaken aan de glasplaat. Een kromme of bobbelige bodem maakt gedeeltelijk contact met de
inductiekookplaat. En pannen met een te dunne bodem trekken door de hogere temperaturen krom.

Een gelijkmatige verwarming is dan niet meer mogelijk. Je bent dan toe aan een nieuwe pannenset. Bak je graag met pannen met een anti-aanbaklaag? Ook als deze geschikt zijn voor inductie, is het opletten geblazen. Hoge temperaturen kunnen de laag onherstelbaar aantasten.

 
Koken zonder vlammen
Zo hoef je jezelf als je onderweg bent nooit meer af te vragen of het gas is uitgedraaid. Omdat je geen gas meer verbrandt, verbetert het luchtklimaat in de woning. En dat kinderen ongezien de gastoevoer kunnen opendraaien, is met inductie voltooid verleden tijd. Ook heel fijn is dat je een inductieplaat snel en eenvoudig kunt schoonmaken.

Kookpower
Wat het koken betreft: op inductie koken is een paar keer zuiniger dan op gas. De inductieplaat warmt niet op, da’s veilig en het scheelt energieverbruik. Je krijgt de beschikking over energiebesparende pauzestanden en timers die tevens de kookresultaten naar een hoger niveau tillen. Inductie is ook heel geschikt voor suddergerechten die je op stand 1 of 2 gaart in een gietijzeren pan. Wie over veel kookpower wil beschikken, krijgt met een inductietoestel een krachtpatser in handen. De boosterfunctie wekt hogere temperaturen op dan de gemiddelde aardgaspit. Alleen zware aardgasbranders komen in de buurt. Warm de pannen wel eerst op voordat je de booster inschakelt. Zo voorkom je kromtrekken van de bodem.

Nauwkeurig
Inductie kun je nauwkeurig afstellen. Zo beschikken inductiefornuizen en sommige platen over draaiknoppen die je in staat stellen om met gevoel de hittebronnen te regelen. Een inductieplaat in vol bedrijf verbruikt flink wat elektrische energie. Controleer voor aanschaf of je een extra groep in de meterkast moet laten installeren.


Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk