Vervolg op de basiscursus kooktechnieken

Vervolg op de basiscursus kooktechnieken
Heb jij de basiscursus gevolgd en snak je naar nog meer kookkennis? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen en we hebben dan ook een heel erg leuk vervolg hierop bedacht. Sieberen Meerema, bekend van Kookstudio Meerema en Hotel-Restaurant Quartier du Port, komt graag zijn kennis demonstreren op drie verschillende avonden.

Wat kan Sieberen mij dan leren?

Sieberen hanteert een filosofie van heerlijk eten, drinken en natuurlijk een goed gesprek voeren over alles wat op dat moment van belang is. Het zullen drie avonden vol plezier en kennis worden waar je technieken zal leren om fantastische, bijzondere gerechten op tafel te zetten. Alle recepten voor de gerechten die hij demonstreert mag je na afloop natuurlijk mee naar huis meenemen om het zelf eens te gaan herproduceren.

Interessant, maar wat gaat hij dan maken?

Elke avond heeft een thema. Bij elk thema heeft Sieberen vijf gerechtjes verzonnen en één saus die er ontzettend goed bijpast. Bij de avonden zitten de drankjes inbegrepen en uiteraard mag je wanneer de gerechten gedemonstreerd zijn ook komen proeven! Voor het gemak zullen we hieronder de thema’s noemen en welke gerechtjes er op de planning staan:

  • Amandelschelpen met slakkenboter uit de oven
  • Wilde oesters uit Normandië op zeezout met dragon en limoen
  • Gegrilde Tijgergamba’s à l’américaine
  • Gekookte Canner-kreeft
  • Gegrilde pijlstaartinktvisjes met Baskische specerijen en risotto
Saus: basis vissaus met tinten van venkel en kerrie

  • Kalfsnier, gebakken in eigen vet, met platte peterselie, gezouten citroen en geroosterde knoflook.
  • Krokant gebakken kalfszwezerik gebraden met een crème van in zout gegaarde knolselderij.
  • Kalfslever in roomboterkorstdeeg met paddenstoelen en groene kruiden.
  • Kalfstong gesmoord met aardpeer en wilde oester.
  • Fritto van kalfshersenen
Saus: Kalfsbouillon, kalfsjus, kalf-wijnsaus

  • Boerenkip in zoutkorst gegaard met olijven en ansjovis.
  • Gekonfijte eendenbout.
  • Kwartel bereid op twee manieren met linzen en tijm.
  • Worst van kippennek met levertjes, niertjes en zachte pepertjes.
  • Tamme eend op karkas gebraden met sinaasappel en koriander.
Saus: Basis van kippenbouillon met crème fraîche, uitjes, mosterd en morilles.

Wat moet ik nog meer weten over deze demonstratieserie?

De demonstraties worden gegeven in de Kookpunt Kookstudio op 24 april, 29 mei en 26 juni. Steeds op de laatste vrijdag van de maand dus. De kosten voor de drie avonden bedragen €249, daarvoor krijg je:
  • 3 keer een demonstratie van 18.30 tot 22.00,
  • heerlijk eten proeven en verfrissende drankjes om te drinken,
  • de recepten aan het eind van de avond mee naar huis,
  • 10% korting op het gehele Kookpunt assortiment op de dag van de demonstratie,
  • een hele gezellige avond met andere mensen die ook een passie hebben voor koken.
Er zijn maar 24 plekken dus wees er snel bij:

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk