Recept: Winterse spicy bruine bonen

Recept: Winterse spicy bruine bonen


Eens per maand gaan Jesse Kikkert en Jaap van Rijn van De Nieuwspeper Rotterdam je verwennen met een recept geïnspireerd door één van onze producten.

We beginnen het jaar met een onmisbare pan als het om winterse kost gaat. Daarom gaan we in de maand januari een stevige bruinebonensoep met chorizo eten uit een traditionele Le Creuset Soeppan!Bonanza uit de soeppan


Als het goed is, vriezen nu de staarten van de honden. Ruiten krabben, autosloten ontdooien en gft-afval losbikken, kortom, het is eindelijk winter. Bij steenkoud weer hoort een kom hete, voedzame soep. En die komt uit een gezellige, perfect verwarmende pan.


Is het gezin groot, eet de hele straat mee of baat je een koek-en-zopie uit op de dichtgevroren Rottemeren? Dan kies je voor een grote Kookpunt soeppan van 10 liter of meer en gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Deze pan warmt snel op en heeft een gelijkmatige warmteverdeling. De inhoud van zo’n pan kun je met een glazen deksel goed in de gaten houden. Met een ontluchtingsgaatje, zodat het deksel niet gaat kletteren. Een soeppan is vaak extra hoog, zodat je veel verse ingrediënten kunt toevoegen, die de ruimte krijgen om smaak af te geven. In de pan kun je ook goed spaghetti en asperges koken.

Wie voor sfeer gaat, kiest een geëmailleerde rode Le Creuset soeppan van roestvrij staal. Ook deze pan kan goed de warmte verdelen. Je kunt de Le Creuset in de oven zetten, want de pan is bestand tegen temperaturen tot 220 °C. Was de pan bij voorkeur met de hand af.

Woll maakt de roestvrijstalen Concept soeppan met een handvat dat koel blijft tot 200 °C. Vanwege de sandwichbodem is de pan geschikt voor alle warmtebronnen. Het deksel kun je op drie verschillende posities op de pan plaatsen. Volledig sluitend voor snel opwarmen, koken en stomen. Een verhoogde positie waarbij een kiertje open blijft staan, handig bij het koken van pasta, aardappels en voor snel afgieten. Je kunt het deksel ook verticaal omhoog zetten, zodat condensatie terug in de pan druipt in plaats van op het aanrecht.

 

Bruinebonensoep met chorizo

INGREDIËNTEN

Olijfolie
1/2 knolselderij, in blokjes gesneden
2 uien, in ringen gesneden
6 knoflooktenen, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree van 70 g
15 romatomaatjes, in stukken gesneden
1 stuk gember van 3 cm, in stukjes gesneden
150 g gerookt spek, in blokjes gesneden
2 liter kippen- of groentebouillon
900 g gedroogde bruine bonen
(weken volgens aanwijzing verpakking)
250 g chorizo, in stukjes gesneden
125 ml crème fraîche
platte peterselie, fijngesnedenBEREIDING

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan > Voeg de knolselderij en ui toe en geef een kleurtje > Voeg de knoflook toe en bak kort mee > Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee > Voeg de romatomaatjes, gember, spek, bouillon en bruine bonen toe > Laat de soep op laag vuur koken tot de bonen gaar zijn > Bak de chorizo in een droge, hete koekenpan goudbruin > Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche, de chorizo en de peterselie.

Productie
Jesse Kikkert & Jaap van Rijn
De Nieuwspeper Rotterdam

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk