Recept: Gegratineerde stamppot met walnoten & blauwe kaas

Recept: Gegratineerde stamppot met walnoten & blauwe kaas

Eens per kwartaal gaan wij als Kookpuntteam de strijd met elkaar aan voor het lekkerste recept. Deze kookavond heeft altijd een (seizoensgebonden) thema en dit keer was het een winterse uitdaging: gezonde stamppot! 

Stamppot hoeft lang niet altijd het bergje met een kuiltje jus te zijn! Zin in een stamppot met een twist? Probeer dan eens deze heerlijke stamppot uit de oven.




INGREDIËNTEN

1 kilo aardappelen
2 elstar appels (evt. geschild)
1 rode ui
1 krop andijvie
ong. 150 gr Danish blue kaas 
100 gr. walnoten, grof gehakt 
nootmuskaat


BEREIDING
Schil en was de aardappelen, kook deze in een ruime pan met een snufje zout gaar. Snijd de appel in kleine stukjes en snipper vervolgens de rode ui. Verbrokkel de blauwe kaas en hak de walnoten grof. Hak of snijd de andijve en blancheer deze kort in kokend water. De aardappels afgieten en even uit laten stomen. We gaan de aardappels niet stampen, maar enkel los prakken met een vork. Een groter stuk hier en daar is niet erg. Hussel vervolgens alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vet een ovenschaal licht in en vul deze met de stamppot. Zet de schaal +/- 5 min. in de oven onder de grillstand (180 graden) en wacht tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk