Pannenhart in Actie | Heel de maand Februari

Pannenhart in Actie | Heel de maand Februari
Koken voor het goede doel? Net als vorig jaar draagt Kookpunt graag een pannetje bij voor Voedselbank Rotterdam. Voorgaande jaren heeft Pannenhart in Actie een geweldige opbrengst gehad en waren er vele positieve reacties. We hopen dit jaar dan ook een mooi aantal pannen te kunnen verzamelen!

De Voedselbank zorgt ervoor dat personen en gezinnen die door omstandigheden niet genoeg eten hebben een wekelijks voedselpakket krijgen. Voor regio Rotterdam gaat het om zo'n 7600 voedselpakketten per week! Kookpunt wil de Voedselbank graag helpen met Pannenhart in Actie en we kunnen jullie hulp daar goed bij gebruiken! 
 

Wat houdt Pannenhart in Actie in?

Voor iedere twee pannen die je koopt, doneert Kookpunt één pan aan de Voedselbank. Dat geldt voor losse pannen, maar ook voor sets. Koop je een set van vier pannen? Dan doneren wij twee pannen! Voor degenen die geen pan nodig hebben, maar wel bij willen dragen, staat er bij de kassa een collectepot. Dit geld verzilveren we eind februari in pannen voor de voedselbank!
 
Bij de kassa staan twee kisten, de ene vol met doneerbare pannen en de andere met pannen die al gedoneerd zijn! Kies uit de linkerkist welke pan jij graag wilt doneren en leg 'm vervolgens in de rechter.
 

 

Pannendemonstraties!


De gehele maand zullen er verschillende demonstraties en masterclasses plaatsvinden.
7 februari: Wat is er nou lekkerder dan gegrilde groenten of een lekker gegrild stukje vlees. Niet veel toch? Grillen is iets wat we al jaren doen. Het geeft net dat extra smaakje aan een product. Er zijn allerlei verschillende manieren om te grillen. Onze expert leert je hoe je grillt in gietijzer en in rvs. Tijd: 13.00 - 17.00 uur.
13 februari: Het is bijna Valentijnsdag! Daarom een toepasselijke masterclass. De experts van Le Creuset gaan vandaag stoven in de oh zo bekende hartvormige braadpan. Je kunt eindeloos varieren  met recepten in de braadpannen van Creuset. Bovendien maakt de harten vorm het extra romantisch. Perfect bij een dineetje voor twee! Naast het stoven in de hartjes, laten ze ook zien hoe je de Les Forgees-pannen van Creuset het beste gebruikt. Tijd: 12.00 - 16.00 uur. 
20 februari: De meeste mensen kennen het wel: die typische rooksmaak aan bijvoorbeeld een zalmmootje of kipfilet. Vroeger werd er gerookt om producten langer te kunnen bewaren: de rook van het hout doodt bacteriën en verlengt daarmee de houdbaarheid. Tegenwoordig doen we het vooral om de lekkere extra smaak die het geeft. In de masterclas Roken in de rookpan laten we je zien hoe roken nou precies in zijn werking gaat. Tijd: 13.00 - 17.00 uur.
28 februari: Het finaleweekend van Pannenhart in Actie waarbij Fissler demonstreert met de snelkookpan. Werken met de snelkookpan is snel, duurzaam en bovendien gezond en lekker. Tijd: 12.00 - 17.00 uur.
 
 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk