Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.616806100
Filters

Sauteer- en hapjespannen

(66)

Hapjespan kopen.

Sauteerpan of hapjespan kopen? Bij Kookpunt hebben we een zeer ruim aanbod aan de meest uiteenlopende kleine en grote hapjespannen en sauteerpannen. Zo zijn er pannen beschikbaar van verschillende materialen, geschikt voor uiteenlopende warmtebronnen.

Hapjespannen en sauteerpannen

Pannen zijn te categoriseren in grofweg 4 soorten pannen; kookpannen, bakpannen, braadpannen en sauspannen. De hapjespan en sauteerpannen vallen binnen de categorie bakpannen. Deze pannensoort is te vergelijken met de koekenpan, maar heeft een hogere rand. De pannen met een rechte rand wordt meestal hapjespan genoemd, terwijl dezelfde soort pan met een schuine rand een sauteerpan wordt genoemd. Beide pannen hebben echter dezelfde functie.

Hapjespan met deksel

Een sauteer of hapjespan gebruik je voor het aanbraden van ingrediënten. Meestal wordt deze soort pan gepakt vanwege de hoge rand waardoor je ofwel grotere ofwel meer ingrediënten kunt bereiden. Wanneer je meer functionaliteit van je pan verlangt kun je een hapjespan met deksel aanschaffen. Dan kun je er niet alleen in aanbraden en bakken, maar ook in stoven! Bij veel van de hapjespannen die in eerste instantie zonder deksel worden geleverd, kun je losse deksels voor pannen kopen.

Hapjespan materiaal

Deze soort pan is te verkrijgen in veel verschillende soorten materialen. De meeste zijn RVS hapjespannen, waarbij het materiaal veelal gecombineerd wordt met aluminium om te zorgen dat de warmtegeleiding optimaal is. Voordeel van deze soort pannen is de prijs-kwaliteit verhouding. Voor mensen die optimale prestaties zoeken wat betreft warmtegeleiding en een stijlvolle pan willen is wellicht de koperen hapjespan een betere keuze. Dit materiaal wordt altijd gecombineerd met een RVS binnenlaag en zal een waar sierraad voor je keuken zijn. Koperen sauteerpannen vereisen meer onderhoud, maar wanneer je de pan goed behandeld kan deze een leven lang meegaan. Ook hebben wij veel gietijzeren hapjespannen en met anti-aanbaklaag op voorraad. Dit is prettig wanneer je er zeker van wilt zijn dat je ingrediënten nooit aanbranden.