• --- kies Diameter ---
  • --- kies Geschikt voor ---
  • --- kies Merk ---

Roestvrij stalen koekenpan kopen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koekenpan is het materiaal misschien wel het belangrijkste om op te letten. Elk materiaal heeft namelijk zo z’n voor- en nadelen. RVS is waarschijnlijk het meest gebruikte materiaal in de professionele keuken. We hebben veel verschillende merken en series wat betreft RVS koekenpannen, kies er daarom ook eentje die qua design bij je past.

Gebruik van je nieuwe RVS koekenpan

Roestvrij staal kan lastig zijn wat betreft temperatuur, het kan dan ook even wennen zijn om met dit materiaal te gaan bakken. Wanneer je het eenmaal onder de knie hebt is het ideaal om mee op hoge temperaturen te bakken. Bijvoorbeeld een lekker biefstukje, het zal even aan de pan kleven, maar het komt vanzelf los wanneer het dichtgeschroeid is! Wees dus geduldig met het bakken en braden, probeer je ingrediënten niet te snel om te draaien. Ook handig is dat, wanneer de steel van de pan ook van RVS is, het gewoon in de oven kan! Na afloop kan de pan gewoon in de vaatwasser en wanneer er iets is aangebrand kan je dat eraf krijgen door het uit te koken met een sopje van afwasmiddel.

Voordelen van een roestvrij stalen koekenpan

Pannen van roestvrij staal zijn bijna onverslijtbaar en daarmee erg onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen gewoon in de vaatwasser na gebruik, hoewel ze wel langer mooi zullen blijven wanneer je ze met de hand afwast. De pannen van dit materiaal zijn zuurbestendig en zullen door zurige ingrediënten niet roesten. Koekenpannen van RVS kunnen met gemak vele jaren meegaan, ze zijn zelfs krasbestendig, dus je hoeft niet voorzichtig te zijn met siliconen of houten keukengerei. De roestvrijstalen koekenpan op hoge temperaturen gebruiken is ook geen enkel probleem.

Waar moet ik op letten bij een RVS koekenpan?

Ondanks dat het materiaal ‘roestvrij’ heet, is er toch wel een kleine mogelijk dat er roest ontstaat, voornamelijk door het neerleggen van ijzeren objecten op je pan. RVS is verder niet zeer warmtegeleidend, daarom wordt het vaak gecombineerd met een kern van aluminium of met koper om dit te verbeteren. Als laatste zijn RVS koekenpannen wel minder geschikt voor het bakken van eiwitrijke producten. Het kan wel, maar je moet goed letten dat je de juiste hoeveelheid olie gebruikt of dat je, bijvoorbeeld bij vis, genoeg bloem gebruikt.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk