• --- kies Diameter ---
  • --- kies Geschikt voor ---
  • --- kies Merk ---

Plaatstalen koekenpan kopen

Koekenpannen worden gemaakt in vele verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo z’n voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar wat de beste koekenpan is voor jou! Een koekenpan van plaatstaal wordt door vele pannenexperts toch wel gezien als een echte alleskunner. Zolang je maar goed voor je plaatstalen koekenpan zorgt kan het ook lange tijd meegaan; een heel leven zelfs! Bij Kookpunt hebben we een uitgebreid assortiment aan plaatstalen koekenpannen, verschillende series met verschillende designs waardoor er altijd wel een koekenpan van plaatstaal bij zal zitten die goed past bij jouw keuken!

Eerste gebruik van je plaatstalen koekenpan

De eerste keer dat je je koekenpan van plaatstaal gebruikt moet je het met zout en olie inbranden. Was eerst je nieuwe koekenpan goed af, dit om het fabrieksvet ervan af te halen. Vervolgens is het tijd om de pan licht in te vetten met olie en sterk te verwarmen totdat het gaat walmen. De poriën van het staal gaan openstaan door de hitte waardoor de olie nu goed doordringt. Strooi wat zout in de plaatstalen koekenpan, dit zal het overtollige olie in zich opnemen. Laat de pan afkoelen en veeg de pan uit met een schone, droge doek. Zorg er hierna voor dat je de pan na ieder gebruik goed vet houdt, dit om roesten te voorkomen.

Voordelen van plaatstaal als materiaal

Plaatstaal kan hoge temperaturen aan en zal steeds beter gaan bakken naarmate je het vaker gebruikt. Bij deze pannen is het goed dat het plaatstaal materiaal zwart wordt, dit betekent dat de pan zijn eigen antiaanbaklaag heeft gevormd. Verder heb je niet per se koekenpannen van een ander materiaal nodig, omdat je alle soorten ingrediënten kan bakken in een plaatstalen koekenpan; zelfs producten met eiwitten zullen er niet in aanbakken! Je hoeft ook niet voorzichtig met kunststof, siliconen of houten keukengerei in de pan aan de slag te gaan. De pan kan prima tegen metalen spatels, vorken en messen! Bij plaatstaal hoef je niet bang te zijn dat het stukjes anti-aanbaklaag loslaat, het is nog gezond voor je lichaam ook! Een plaatstalen koekenpan kan een leven lang meegaan. Zelfs als je iets hebt laten verbranden in de pan of als het toch roest kan je het behandelen met schuurpapier of een staalborstel, waarna je het weer in kan branden, en weer zonder problemen kan gebruiken!

Behandelen van je plaatstalen koekenpan

Na gebruik kan je je koekenpan makkelijk afspoelen met wat warm water. Indien nodig met behulp van een afwasborstel of een spatel om eventuele restjes te verwijderen. Gebruik echter geen afwasmiddelen om je koekenpan te reinigen, dit tast de natuurlijke antiaanbaklaag en de olie-behandeling die je gedaan hebt aan. Wees dus niet bang wanneer je pan donkerder wordt, dit is alleen maar goed en zal ervoor zorgen dat je pan nog beter gaat bakken!

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk