Turk koekenpan kopen

Turk "Qualität aus Tradition" is een gerenommeerd bedrijf welke al sinds 1857 fijne pannen, waaronder koekenpannen, maakt van plaatstaal en smeedijzer. Het is ooit begonnen met één smid, en tegenwoordig wordt er nog steeds alleen door de beste smeden aan deze pannen gewerkt.

Turk koekenpannen van smeedijzer en plaatstaal

De Turk smeedijzeren koekenpannen herken je aan hun donkere kleur. Hierbij is er een onderscheid tussen de Iron Forged serie met een ruitpatroon en de Hot Forged serie waar de pan compleet uit één stuk ijzer is gesmeden. Hiernaast hebben ze de Professional serie met plaatstalen koekenpannen. Al deze pannen kunnen bij goed onderhoud een leven lang meegaan.

Turk koekenpan inbranden

Inbranden is gemakkelijk, maar moet wel even goed gedaan worden zodat je het optimale bakresultaat van je pan kan verwachten. Was eerst je koekenpan af, waarna je de pan af kunt drogen en op een middelhoog vuur plaatst. Hierna kun je plantaardige olie, aardappelschillen en een theelepel zout toevoegen. Laat de pan goed heet worden totdat deze verkleurd. Hierna mag de pan afkoelen en spoel je deze af met heet water.

Verder onderhoud van je Turk koekenpan

Omdat je bij deze pannen een natuurlijke anti-aanbaklaag opbouwt zal het meestal voldoende zijn om de pan schoon te maken met een beetje keukenrol. Mocht je de pan af willen wassen gebruik dan alleen wat water en smeer de koekenpan daarna in met een klein laagje olie.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk