1. 1
  • --- kies Diameter ---
  • --- kies Geschikt voor ---
  • --- kies Materiaal ---
  • --- kies Serie ---

22 producten

De Buyer koekenpan kopen

De Buyer bestaat al sinds 1830 en is opgericht in Frankrijk. Sindsdien maakt het de beste pannen en ander keukengereedschap speciaal voor hobbykoks en professionals. Meest bekend van dit merk zijn toch wel de plaatstalen koekenpannen. Deze De Buyer koekenpannen kunnen bij het juist behandelen een leven lang meegaan. De twee meest bekende lijnen zijn de Mineral B en de Carbon Steel lijn, er zit toch een verschil tussen deze twee soorten plaatstalen koekenpannen.

Eerste gebruik van je De Buyer plaatstalen koekenpan

Pannen van plaatstaal moeten altijd eerst worden ingebrand. De plaatstalen koekenpannen van De Buyer zijn hier geen uitzondering op. Voor gebruik moet je de pan even goed omspoelen met heet water. Vervolgens is het tijd om in te gaan branden! Dit doe je door de pan in te vetten met olie, liever geen olijfolie, bijvoorbeeld arachideolie. Laat de pan flink warm worden totdat het gaat walmen, dit zorgt ervoor dat poriën van de pan open gaan staan waardoor de olie goed in kan trekken. Strooi vervolgens wat zout in de pan die het overtollige olie in zich opneemt en laat de pan afkoelen. Veeg de pan uit met een droge doek en de pan is klaar om gebruikt te worden! Houdt de pan goed ingevet, dit zal ervoor zorgen dat je plaatstalen De Buyer koekenpan niet gaat roesten.

Onderhoud van je nieuwe plaatstalen koekenpan

Mensen schrikken nog wel eens wanneer ze zien dat hun koekenpan aan de binnenkant zwart wordt, maar dit is eigenlijk alleen maar goed nieuws! Hoe donkerder de pan wordt, des te beter het je producten zal bakken, het is namelijk zo dat plaatstaal op deze manier z’n eigen antiaanbaklaag creëert. Probeer dus vooral niet na elk gebruik je pan weer helemaal brandschoon te poetsen! Reinig het met de hand met wat heet water en vet het vervolgens weer in tot het volgende gebruik. Mocht je toch iets hebben aangebrand dan kan je de pan schoonmaken met bijvoorbeeld een staalborstel, hierna moet je wel weer de De Buyer koekenpan opnieuw inbranden.

De andere De Buyer koekenpannen

Naast de fantastische plaatstalen koekenpannen heeft De Buyer ook koekenpannen gemaakt van RVS en van koper. Dit omdat ieder materiaal zo z’n eigen voordelen heeft. Roestvrij staal is bijvoorbeeld ideaal voor het op hoge temperaturen dichtschroeien van een stukje biefstuk, verder is het makkelijk in onderhoud en niet zo gemakkelijk te beschadigen. De Buyer koperen koekenpannen zijn perfecte warmtegeleiders en zijn dus goed voor het preciezere werk, dankzij de innovatieve roestvrij stalen bodem kan deze pan ook op inductie gebruikt worden; wat normaliter niet mogelijk is met koperen koekenpannen!

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk