• --- kies Diameter ---
  • --- kies Geschikt voor ---
  • --- kies Merk ---

Gietijzeren koekenpan kopen

Bij het kiezen van een nieuwe koekenpan is het materiaal erg belangrijk. Welke voor jou de beste koekenpan is hangt er helemaal van af wat je ermee gaat doen. Gietijzer is misschien wel het meest duurzame materiaal wat je kan hebben voor een pan, het is vrijwel niet kapot te krijgen. Wanneer je goed voor je gietijzeren koekenpan zorgt kan het je hele leven meegaan.


Gebruik van je nieuwe koekenpan

Gietijzer is een materiaal wat redelijk makkelijk oxideert of roest, om dit proces tegen te houden raden we je aan om de pan te behandelen met olie. Zorg dat de pan altijd ingevet is met een dun laagje olie en het zal niet zo snel roesten. Na gebruik raden we je aan om het niet in de vaatwasser te doen maar met de hand af te wassen met wat warm water en een afwasborstel. De pan is ideaal voor het dichtschroeien van vlees of bijvoorbeeld karamelliseren.

Voordelen van een gietijzeren koekenpan

Gietijzer is een uitstekende warmtegeleider die ideaal is voor gebruik op inductiekookplaten, het heeft namelijk een hoger rendement dan andere materialen op deze warmtebron. De pan is bestand tegen zeer hoge temperaturen, en houdt warmte lang vast waardoor het een veelzijdige pan is die geschikt is voor bakken, maar ook voor langdurige bereidingen. De pan kan ook gebruikt worden in de oven of op een open vuur of barbecue.


Waar moet ik op letten bij een gietijzeren koekenpan?

Let erop dat je het, zoals hierboven genoemd, goed onderhoud. Het is zonde en niet nodig dat de pan gaat roesten als je het goed invet en niet met de vaatwasser afwast. De pannen zijn zwaar qua gewicht en kwetsbaar als je het ergens tegenaan stoot of laat vallen. Gietijzeren koekenpannen zijn fantastisch wanneer je er goed mee omgaat en kunnen een leven lang meegaan zodat je altijd kan genieten van een goed geschroeide biefstuk of een lekkere stoofschotel.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk