• --- kies Diameter ---
  • --- kies Materiaal anti-aanbaklaag ---
  • --- kies Geschikt voor ---
  • --- kies Merk ---

Koekenpan met anti-aanbaklaag kopen

Wanneer je een nieuwe koekenpan uitkiest is het ontzettend belangrijk om er bij stil te staan waarvoor je deze wilt gaan gebruiken. In sommige gevallen kan het ideaal zijn om een koekenpan met anti-aanbaklaag te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je van plan bent veel eiwitrijke producten zoals aardappel, vis en eieren te bereiden, want ik een pan met antikleeflaag zal het niet blijven plakken.

Gebruik van je nieuwe antikleef koekenpan

Zoals boven genoemd is het ideaal voor de bereiding van eiwitrijke producten. Laat de pan niet te heet worden en je pan zal gemakkelijk jarenlang meegaan. Er zit hierin nog verschil in materialen. Zo heb je pannen met een speciale antikleeflaag, maar ook pannen die gemaakt zijn van materialen die sowieso anti-aanbakkwaliteiten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keramische koekenpannen. Een speciale antikleef coating kan ervoor zorgen dat pannen die normaliter wel gemakkelijk aanbraden, zoals RVS, nu wel te gebruiken zijn zonder gevaar van aanbranden.

Voordelen van een anti-aanbak koekenpan

Het voornaamste voordeel van een koekenpan met een anti-aanbaklaag is uiteraard dat je er alles in kan bakken zonder dat het aan zal branden in je pan. Hiermee wordt de pan erg veelzijdig. Ook is het een voordeel dat je veelal een materiaal uit kan kiezen wat je mooi vindt, ondanks dat het niet van zichzelf de kwaliteiten heeft waarnaar je op zoek was. Dergelijke koekenpannen zij gemakkelijk schoon te maken, hoewel we je afraden ze in de vaatwasser te doen, en je hebt weinig olie of andere vetten nodig om te bakken en braden.

Waar moet ik op letten bij een koekenpan met anti-aanbaklaag?

Gebruik bij deze pannen altijd keukengerei dat niet krast, bijvoorbeeld van siliconen of hout. Dit zal de levensduur van je nieuwe koekenpan zeker ten goede komen omdat de anti-kleeflaag minder snel zal slijten. Let ook op temperatuur, verhit je pan liever niet boven de 200°C, dit zou gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. Je gerechten zullen ook minder snel kleuren omdat de ingrediënten als het ware er losjes overheen schuiven in plaats van dat het volledig contact maakt.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk