Mind Boggling Bulgogi

Mind Boggling Bulgogi
Eens per maand gaan Jesse Kikkert en Jaap van Rijn van De Nieuwspeper Rotterdam je verwennen met recepten geïnspireerd door één van onze producten.

De populariteit van Koreaans eten groeit, in de stad en thuis. Steeds meer mensen waarderen de bibimbap salades en kimchi, de pittig smakende en heftig geurende gefermenteerde kool. Ze kiezen ook voor de Korean barbecue, buiten de deur en steeds vaker thuis.

Ook Koreaanse smaakmakers zoals de zoetige chilipasta gochujang staan steeds vaker op Rotterdamse tafels. Een aantal Aziatische supermarkten hebben deze smaakmakers dan ook in de schappen staan. De stad telt inmiddels een aantal adressen waar je kennis maakt met de Koreaanse keuken. Zo presenteert Soul Sista in de Hartmanstraat bulgogi, de Koreaanse barbecue. Korean Food van Allegaartje op de Zwaanshals zet naast de barbecue ook andere klassiekers op het menu. En wellicht is het een idee om een keer aan te schuiven bij Gamasot, de eerste Koreaanse kleine eetgelegenheid die zich in Rotterdam vestigde.

Barbecue met ventilator
Koreanen mogen graag barbecueën. Om vlees en groenten een mooie smaak te geven, gebruiken ze naast speciale smaakmakers ook een compacte barbecue waarvoor ze weinig houtskool voor nodig hebben. Zoals de CookSpoint Charcoal Grill Houtskoolbarbecue. Als je de kap met grillplaat verwijdert, wordt een reservoir voor de houtskool zichtbaar. Na het aansteken van de kolen met bijvoorbeeld een brandpasta sluit je het reservoir af. Vet, vlees of kruiden kunnen niet in het vuur vallen zodat je geen last van rook hebt. Voorwaarde is wel dat je droge kwaliteitshoutskool gebruikt. De CooksPoint Houtskoolbarbecue beschikt over een regelbare ventilator waarmee je het vuur op peil houdt en de hitte kunt reguleren. Deze techniek zorgt ook dat de barbecue supersnel op temperatuur is.

Bulgogi thuis
  • Snijdt mals rundvlees in plakken van 5 mm dik
  • Schep in een kom het vlees een paar keer om met een paar eetlepels bulgogi saus Zet de kom afgedekt een paar uur in de koelkast
  • Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen > Steek ondertussen de barbecue aan
  • Grill het vlees, wat shiitake paddenstoelen en stukken witte ui
  • leg wat slablaadjes op een bord
  • Leg op de blaadjes stukje shiso blad (onder meer verkrijgbaar bij Wam Nam Hong op de West-Kruiskade en in de Markthal)
  • Verdeel het vlees, de shiitake en ui over de sla
  • Verdeel wat gesneden bosui over de hapjes en serveer met de chilipasta gochujang.


Productie
Jesse Kikkert & Jaap van Rijn
De Nieuwspeper Rotterdam 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk