• --- kies Lemmet ---
  • --- kies Merk ---

Japans mes kopen

Bij Kookpunt verkopen we zowel Japanse als Europese messen. Het verschil tussen die twee zit in het materiaal en de slijphoek. Japanse keukenmessen zijn doorgaans dunner en worden gemaakt van harder staal dan Europese messen. Ze worden geslepen onder een hoek van 15 graden, terwijl Europese messen een slijphoek van 20 graden hebben. Japanse messen zijn dus scherper geslepen, maar daardoor ook fragieler. Je mes zelf scherp houden? Er is verschil tussen messenslijpers voor Japanse en Europese messen, laat je dus altijd goed adviseren!
          De hardheid van messen wordt bepaald aan de hand van het koolstofgehalte in het staal (hoe hoger dat gehalte hoe harder het staal). Dit wordt gemeten op de schaal van Rockwell. Europese messen hebben een gradatie van 50 tot 59 Rockwell; messen van Kai Shun (uit Japan) een gradatie van 61.
          Japanse messen zijn er in soorten en maten; Kookpunt verkoopt Santoku-, Nakiri- en Yanagiba messen. Een Santoku mes komt overeen met een Europees koksmes, maar is iets korter en loopt minder rond af; de snijkant is rechter. Met een Santoku maak je daardoor kortere snijbewegingen in plaats van wiegende, zoals bij een Europees koksmes. Een echte alleskunner in de keuken, dit mes.
Een Nakiri mes wordt in de Japanse keuken vooral gebruikt voor het snijden van groenten. Het mes heeft een rechte snijkant en is een stuk breder dan een Santoku. Het gewicht van het lemmet en de dunheid en scherpte van het staal zorgen ervoor dat er weinig druk nodig is om dit mes perfect door iedere soort groente heen te laten snijden. Japanse koks gebruiken hun Nakiri ook voor decoratief snijden.
          Een Yanagiba mes wordt gebruikt voor het fileren van vis en het snijden van sashimi. Een Yanagiba wordt daardoor ook wel Sashimi mes genoemd. Het mes is lang en dun, waardoor het niet aan de vis blijft plakken en gemakkelijk door de vis heen glijdt.
          Op zoek naar een Japanse messenset of een los Japans keukenmes? Kookpunt verkoopt Japanse keukenmessensets van Kai Shun en Global. Europese messenmerken zoals Wüsthof, Zwilling Henckels, Solicut en Kookpunt hebben ook Santoku- en Nakiri messen in hun assortiment. Kyocera maakt keramische Japanse messen.
          Japanse messen kopen? Kookpunt heeft een groot assortiment online. Kom naar de winkel op Noordplein 29 om het heft letterlijk in eigen hand te nemen.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk