Messen slijpen

Ruim vijftig jaar geleden begon Kookpunt als messenslijperij & –speciaalzaak. Je kunt dus wel zeggen dat het slijpen van messen in ons bloed zit! 

Nog steeds kun je bij Kookpunt terecht voor het slijpen van je messen op ambachtelijke wijzeKoksmessen, broodmessen, scharen & tafelmessen worden weer superscherp na een bezoekje aan onze messenslijperij!



 

Fabrieksslijpsel herstellen

Geschikt voor alle westerse messen:

Bij het herstellen van het fabrieksslijpsel wordt het mes weer teruggebracht naar de fabrieksscherpte. De snede wordt geslepen en gepolijst, waardoor het mes weer zo goed als nieuw is. Heeft het mes veel krassen op het blad of is deze erg dof geworden? Je kunt je mes ook compleet laten polijsten, zodat deze weer prachtig glimt. Deze standaard slijpmethode is geschikt voor alle westerse messen. Het wordt aangeraden om het mes na de behandeling bij te houden met een aanzetstaal.
 

Ambachtelijk slijpen

Geschikt voor Global en westerse messen:

Wil je een mes dat nóg scherper is dan de dag dat deze uit de fabriek kwam? Laat het mes dan ambachtelijk slijpen. Met deze methode wordt de snede van het mes zo geslepen dat deze extra dun en daarmee extreem scherp wordt. Dit geeft het mes superieure scherpte en snijeigenschappen. Door deze behandeling wordt het mes wel iets kwetsbaarder, maar zeer lang scherp te houden met een goed aanzetstaal. Het gehele lemmet wordt indien nodig gepolijst, hiermee verdwijnen doffe glans door vaatwassergebruik of krassen van aanzetstalen. Echt een grote beurt voor uw mes!

 

Handfinish Japanse messen

Geschikt voor alle Japanse messen:

Deze methode is het summum voor meerlaags Japanse messen! Bij deze unieke methode wordt de snede geslepen, waarna deze vervolgens op een traditionele Japanse wijze wordt afgewerkt. Dit gebeurt handmatig op een zeer fijne wetsteen (10.000 korrel) waardoor de snede superscherp en glad gepolijst wordt. Dit resulteert in een extreme hoogglans snede, welke zeer lang scherp blijft. Niet aan voelen: doordat de snede zo microscopisch glad geslepen is lijkt deze bot; maar is scheermesscherp. Dit slijpsel het liefst niet aanzetten, maar zelf bijhouden op een polijststeen. Leuk om te doen! Japans staal (KAI, Suncraft, Ryusen, Tojiro) wordt nooit ambachtelijk geslepen. Dit omdat anders de vouw van het mes te dun en te kwetsbaar wordt, Wij adviseren in deze gevallen 'handfinish'; dit houdt in dat het mes geslepen wordt op een wetsteen. De kosten voor handfinish zijn hetzelfde als bij ambachtelijk slijpen. Global messen worden altijd ambachtelijk geslepen.

 

Tarieven messen & scharen slijpen

 


 

Messen laten slijpen

Ook gaan wij natuurlijk met alle liefde aan de slag met tafelmessen. Om deze te slijpen rekenen wij 3,- per mes. Wil je jouw tafelmessen opnieuw gekarteld hebben dan rekenen wij daarvoor 4,- per mes.

Pak je mes(sen) thuis veilig in en lever ze in bij onze messenafdeling aan het Noordplein 29. Bij het inleveren wordt er door onze messenexpert in samenspraak met jou gekeken naar de beste slijpmethode voor uw messen.

Alvast advies? Bel dan even met onze messenexpert op 010- 443 10 77 of stuur een mailtje naar gereedschap@kookpunt.nl.

Onze slijper slijpt wekelijks op vrijdag. 
Voor donderdag 16:00 uur gebracht is zaterdag klaar (m.u.v. vakantieperioden en feestdagen).

De bovenstaande tarieven zijn richtprijzen. Afhankelijk van de grootte en de staat waarin het mes zich bevindt kunnen deze afwijken (echter nooit boven de maximale aangegeven prijs).

Let op!: Onze slijper is tussen 23 december 2018 en 2 januari 2019 op vakantie.
Wanneer de messen vóór donderdag 20 december (16:00) worden ingeleverd, zijn ze zaterdag 22 december klaar.
Ingeleverd voor donderdag 3 januari (16:00), dan zijn de messen zaterdag 5 januari klaar.
Daar tussen word dus niet geslepen, innemen kan altijd.

 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk