Turk
Turk pan kopen.
Turk "Qualität aus Tradition" bestaat al sinds 1857 toen een goedgeleerde smid begon met het maken van pannen. Op deze manier werd de smid al snel bekend buiten zijn eigen regio en is het uiteindelijk opgegroeid tot het bedrijf van nu. Tegenwoordig worden de pannen nog steeds gemaakt met door smeden met pure vakmanschap.
Turk pannen materiaalgebruik
De meeste pannen van het merk Turk zijn gemaakt van smeedijzer. Pannen van dit materiaal werken naarmate er vaker in gebakken is steeds beter en kunnen een leven lang meegaan wanneer ze goed onderhouden worden. Ook hebben we van Turk plaatstalen pannen in het assortiment van de Professional serie.
Inbranden van je Turk pan
Het inbranden van je pan is niet moeilijk, maar moet wel voor het eerste echte gebruik een keer gedaan worden om te zorgen dat je pan goed bakt. Begin met het afwassen van je pan en droog deze hierna goed af. Plaats de pan hierna op een matig vuur en doe wat plantaardige olie in de pan, voeg aardappelschillen en een theelepel zout toe en laat de temperatuur oplopen totdat het smeedijzer heet wordt en verkleurd. Laat de pan hierna afkoelen en spoel het af met heet water.
Turk pannen onderhoud
Meestal zal het voldoende zijn om de pan af te nemen met keukendoek. Bij eventuele hardnekkige plekken kan je de pan afwassen met wat water. Zorg er hierna wel voor dat je de pan hierna invet met wat plantaardige olie.