Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.618667100

Broil King

Broil King BBQ kopen.

Broil King BBQ kopen? Bij Kookpunt ben je aan het goede adres. De Broil King is al meer dan dertig jaar een begrip in Noord Amerika en Canada en wij begrijpen wel waarom. De Broil King bevat een groot aantal zeer professionele features die ervoor zorgen dat al je gerechten perfect worden bereid.

Waarom een Broil King barbecue kiezen?

Ten eerste is daar de geweldige temperatuurinstelbaarheid- en beheersing van de Broil King. De temperatuur is zeer nauwkeurig in te stellen door middel van de draaiknoppen op de voorzijde van de BBQ. Deze knoppen bepalen de intensiteit en de hoeveelheid vlammen die uit de burners in de BBQ komen. Een lage temperatuur voor slowcooking of juist een hele hoge temperatuur voor het snel dichtschroeien van vlees is hiermee makkelijk instelbaar en al binnen enkele minuten bereikt. De ingestelde temperatuur, met een maximaal te behalen temperatuur van 315 graden Celsius, wordt perfect op peil gehouden door de met zink gecoate stalen kap. Dit materiaal is roestvast en zeer stevig. Hierdoor kun je dus jarenlang blijven genieten van de Broil King.

Het Canadese Broil King heeft nog een aantal slimme dingen bedacht om het barbecueplezier te vergemakkelijken en vergroten.Ten eerste zijn daar de zware gietijzeren grillrekken. Deze zijn namelijk omkeerbaar: de ene kant heeft spitse punten waardoor je met gemak perfecte grillstrepen kunt maken. De andere zijde van de grill is hol waardoor ‘ie al het vocht opvangt. Ook beschikt de Broil King over mooie RVS grillrekken die de temperatuur goed vasthouden en makkelijk te reinigen zijn. De RVS Flavour Wave onder de grill zorgt ervoor dat alle druppels die uit bijvoorbeeld vlees druppelen worden opgevangen en meteen verdampen. Hierdoor gaat niets van de smaak verloren. Ook zorgen deze rekjes ervoor dat de hitte van de branders gelijkmatig verdeeld wordt. Hierdoor heb je geen last meer van cold- en hotspots in de barbecue en zijn al je steaks dus tegelijkertijd klaar!