Kookpunt Oogstmarkt

Kookpunt Oogstmarkt
Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

De zomer nadert zijn einde en we blikken alweer langzaam vooruit naar de herfst. Een mooi moment om samen te komen aan het Noordplein in een ambiance die zich kenmerkt door mooie producten, hoogwaardig kookgerei en gezelligheid. Dit doen we dan ook op zondag 22 september van 11.30 tot 17.00 uur tijdens de Kookpunt Oogstmarkt. 
Tijdens de Kookpunt Oogstmarkt komen er verschillende fabrikanten, leveranciers en producenten om jullie kennis te laten maken met hun nieuwe merken, producten en verschillende nieuwe en verrassende food- en eettrends. Deze markt zal -je raadt het al!- in het teken staan van al het moois en lekkers dat er de afgelopen periode geoogst is en alles dat komt kijken bij het oogstproces. We bieden je herfstinspiratie op vooral kook- en eetgebied én laten je met alle liefde zien hoe je de meest recente oogst op creatieve en culinair verantwoorde wijze kunt gebruiken in lekkere gerechten en bereidingen.

 

Real Food op de Oogstmarkt:


Vles wines
Foodpairing, welke wijn serveer je bij welk gerecht? En wat is een mooie wijn om uit te schenken nu de dagen korter en kouder worden? Vles wines is een echte Rotterdamse wijnzaak die jouw wijnhart sneller doet kloppen. Laat je tijdens de markt informeren en vooral inspireren.

BoerBakkerBert
Is er met hun Rotterdamse sojasaus 'Tomasu'. Een sojasaus die wordt omschreven als misschien wel de beste en lekkerste ter wereld, en dan niet gemaakt in het Verre Oosten , maar dichtbij huis. Gewoon in Rotterdam. Tomasu is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kom langs, je weet echt niet wat je proeft.

Casa Reinders

Casa Reinders is in 2007 begonnen op de buitenmarkt in 's-Hertogenbosch met paddenstoelen om mensen bekend te laten worden met de diversiteit van paddenstoelen (meer dan 30 soorten in het hoogseizoen van de paddenstoelen!). Daarnaast is er een groot assortiment aan balsamico, charcuterie, vanille, saffraan, truffel en veel meer.


Restaurant Fermin
Sjanne Vlug & Remco van Erp staan te popelen om van start te gaan met hun Restaurant Fermin. Fermin is gevestigd aan het Noordplein dus met een beetje fantasie zou je kunnen stellen dat Fermin praktisch in/aan Kookpunt ligt. Onze kersverse buren laten jullie graag  alvast e.e.a. proeven van hun kaart. Ze openen eind september. Denk fermenteren, natuurwijnen, vuur, natuur en houtgestookte ovens.

Ad van der Hoogt
Ook chocoladekoning Ad van der Hoogst is gelukkig weer van de partij. Ad verkoopt niet alleen de allerlekkerste handgemaakte chocolaatjes, bonbons en andere heerlijkheden gevuld met en gemaakt van vruchten uit eigen tuin. Als je je afvraagt wat je naast wecken en inmaken nog meer met je eigen oogst kunt doen? Kom dan eens bij Ad kijken want hij heeft ook mooie fruitsappen en vruchtensauzen bij zich. Heerlijk voor bij of over het nagerecht.

 

Good Tools op de Oogstmarkt


Magimix Cook Expert
De Cook Expert, ook wel de Kokende Keukenmachine genoemd, is het paradepaardje uit de Magimix-stal. De Cook Expert combineert de mogelijkheden van een foodprocessor met diverse kooktechnieken zoals sudderen, koken en zelf stomen. Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan gaat met sojaboontjes uit Flevoland (!!) en de Cook Expert aan de gang. Ga het najaar in met fijne herfstrecepten en laat je verrassen door alle functionaliteiten die deze keukenmachine rijk is. 

Fissler
Zeg je oogsten, dan zeg je wecken. Katrien van der Eerder gaat laten zien hoe je weckt met en in een snelkookpan. Dit doen ze met het pronkstuk uit hun assortiment, de Fissler Vitavit Premium. Door op deze wijze te wecken bespaar je ontzettend veel tijd. Zet je wecker en kom langs!

Smeg
Onze Italiaanse vrienden van Smeg zijn aanwezig om hun fraaie en kleurrijke apparatuur aan jullie te laten zien. Smeg is aanwezig met hun paradepaardjes: o.a. een keukenmachine, blender, staafmixer en toaster. Natuurlijk gaan jullie deze ook volop in actie zien.

Giraffe coffee
Tijdens de non-foodmarket mag een koffieproeverij niet ontbreken. Vandaag kun je kennis komen maken met de uiteenlopende blends van Giraffe Coffee. Giraffe Coffee is een jong, Nederlands bedrijf dat graag zijn nek uitsteekt om koffie van het hoogste niveau te vinden. Wij weten zeker dat je na deze tasting net zo verliefd wordt op hun koffie als wij dat al jaren zijn.
 

Workshops op de Oogstmarkt


Desemenzo - Brood bakken met Edwin Klaasen (van 12.00 tot 14.00 uur.)
Edwin Klaasen, ook wel bekend als #bakkertjezelf, heeft in 2007 desembrood onder de naam 'Desemenzo' op de markt gebracht. Deze heerlijke broden vinden hun oorsprong in een unieke eigen desemcultuur. Desemenzo wil dat mensen het respect voor brood en brood bakken hervinden. Leer brood bakken zoals eigenlijk alleen Edwin Klaasen dat kan in deze twee uur durende workshop die wordt gegeven bij ons aan het Noordplein. Je gaat je eigen brood bakken dat je na afloop lekker mee neemt om er thuis van te genieten. Houd er wel rekening mee dat het brood 1,5 uur moet afkoelen. Deze workshop is helaas reeds uitverkocht!

Workshop Tsukémono – Peter van Berckel
In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een picklepers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk om een snelle verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het pickleproces duurt slechts een paar uren tot enkele dagen. Je hoeft dus niet weken op resultaat te wachten! Er ontstaat een zeer smakelijk knapperig groentegerecht. In deze workshop leer je de achtergrond van deze Japanse eettraditie en leer je werken met de picklepers. Schrijf je hier in. Er zijn maar een beperkt aantal plekken!

Belangrijke informatie


We zien je graag tijdens de (non-) Foodmarket op zondag 22 september 2019 van 11.30 tot 17.00 uur. Wil je zelf graag met jouw merk of bedrijf op onze markt staan? Stuur dan een e-mail naar paula@kookpunt.nl 

Kookpunt
Noordplein 29
Rotterdam
010 443 10 75

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk