Kookpunt (non-) Foodmarket

Kookpunt (non-) Foodmarket

Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

Eat real food, use good tools. Daar geloven wij in en dat ga je ervaren tijdens de nieuwste editie van de Kookpunt (non-) Foodmarket op zondag 18 september van 12:00 tot 17:00 uur. Nu de maand september is aangebroken gaan we ons voorbereiden op de herfst. Wecken, zelf sap maken, gedroogd fruit, het komt allemaal aan bod. Bekijk hieronder alle activiteiten tijdens de markt.


 

Product highlights tijdens de (non-) Foodmarket

 

Solis blender masterclass
De Solis Extreme Power Blender Pro is de meest krachtige blender van dit merk tot nu toe! Tijdens de non-foodmarket laat de Solis-expert zien hoe je met deze high speed blender zelf sappen, sauzen en zelfs een smakelijk herfstsoepje maakt. 
 

droogovenSappan en droogoven demonstratie
Het oogstseizoen is voorbij. Tijd om het fruit te verwerken tot producten waar je het hele jaar rond plezier van kunt hebben.

Onze collega Jeremy laat zien hoe je fruit kunt drogen met de Counter Intelligence Droogautomaat. Met deze droogoven kun je bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes maken en zelfs fermenteren! Daarnaast laat hij zien hoe je zelf heel gemakkelijk sap kunt maken met een sappan. Zoals een heerlijk druivensapje wat je uiteraard mag proeven tijdens de (non-) foodmarket!



Magimix Cook Expert
Helemaal nieuw is de multifunctionele keukenmachine van Magimix genaamd de Cook Expert. Raspen, hakken, sudderen, mixen, kneden en crushen... De Magimix-specialist laat precies zien wat je allemaal kunt doen met de Cook Expert. Ga het najaar in met fijne herfstrecepten en laat je verrassen met alle functionaliteiten die deze keukenmachine rijk is. 


Kuvings slowjuicer masterclass
Zomers krijgen we genoeg vitamine C binnen, maar verwen jezelf ook in het najaar met een eigengemaakt sapje. De Kuvings Slowjuicer is een fluisterstil apparaat welke sap perst op een langzame snelheid waardoor er meer smaak, vitaminen en mineralen behouden blijven. En gemak dient de mens. Deze slowjuicer heeft namelijk een grote opening waardoor je zelfs hele appels in één keer kunt verwerken. Alle andere voordelen vertellen we je tijdens de markt!


Wecken in een Fissler snelkookpanWecken in de snelkookpan
Wecken in een snelkookpan? Jazeker! Het is dé manier om zelf jam of chutney te maken van fruit en groenten.

De demonstratrice van Fissler laat stap voor stap zien hoe het moet. Dit najaar geniet je van pompoenjam met vanille, rabarber-frambozen jam of een smakelijke tomatenchutney. Helemaal zelfgemaakt met behulp van jouw Fissler snelkookpan



 

Culinaire highlights tijdens de (non-) Foodmarket


Vles wines
Foodpairing, welke wijn serveer je bij welk gerecht? En wat is een mooie wijn om te uit te schenken nu de dagen steeds korter en kouder worden? Vles wines is een echte Rotterdamse wijnzaak die jouw wijnhart sneller doet laten kloppen. Laat je tijdens de markt informeren en vooral inspireren.


Fruit demonstratie, ad van der Hoogt

Wij stellen je graag voor aan de fruitmeester. Ad van der Hoogt zijn fruit komt uit de Albrasserwaard en is onbespoten en volledig biologisch. Met zo min mogelijk suiker verwerkt hij het fruit tot sauzen, jams en chutneys. De volle aandacht is gevestigd op smaakbeleving.We durven je dan ook op voorhand al te beloven dat een bezoekje aan deze demonstratie een ware smaaksensatie zal zijn.


Barsupport cocktails
Cocktailshaker, check! Barmaatje, check! Bij Barsupport weten ze wat je nodig hebt om deze herfst zelf cocktails te kunnen shaken. Om helemaal in te spelen op het seizoen gaan deze smaakmakers aan de slag met huisgemaakte sappen als basis voor de lekkerste cocktails.


Koffieproeverij Bocca

Van bes tot Bocca. De koffie-experts van Bocca branden bonen van topkwaliteit. Want versgebrande bonen zijn immers zoveel lekkerder. Dat weet barista Yakup Aydin als geen ander. Deze Nederlandse kampioen neemt je tijdens de markt mee in zijn wondere wereld van Bocca-koffie. Stel al je vragen onder het genot van een vers kopje Bocca. 


Big Green Egg Foodtruck
Zomer of winter... De Big Green Egg willen we het liefst iedere dag aansteken. Jeroen Hazebroek, schrijver van het boek Hete Kolen, staat tijdens de Kookpunt (non-) Foodmarkt met de BGE-trailer voor de deur van Kookpunt. Jeroen bakt, grilt en stooft er op los. Alle kook- en griltechnieken komen voorbij. Het is dus dé kans om al je Big Green Egg-vragen te stellen aan deze Kamado-expert. Dit doe je uiteraard wel met een heerlijk hapje in de hand.

Kookpunt non-foodmarket


Belangrijke informatie

We zijn je graag tijdens de (non-) Foodmarket op 18 september 2016 van 12.00 tot 18.00 uur.

Kookpunt
Noordplein 29
Rotterdam
010 443 10 75

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk