Kookpunt (non-) Foodmarket

Kookpunt (non-) Foodmarket

Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

Het najaar is bijna aangebroken, we gaan ons voorbereiden op de herfst. Fondue, sap maken, chocolade lekkernijen, voedsel drogen en wijnproeven, het komt aan bod tijdens de Kookpunt (non-) Foodmarket op zondag 17 september van 12:00 tot 17:00 uur. We nodigen je dan ook van harte uit voor de markt. Bekijk hieronder alle activiteiten!


Tijdens de non-foodmarket komen er specialisten naar Kookpunt op het gebied van food en non-food producten. Zo krijg je de kans om kennis te maken met nieuwe kooktechnieken, producttrends en proeverijen.





Product highlights tijdens de (non-) Foodmarket


Magimix Cook Expert
Het nieuwste model van Magimix is de multifunctionele keukenmachine genaamd de Cook Expert. Raspen, hakken, sudderen, mixen, kneden en crushen... De Magimix-specialist laat precies zien wat je allemaal kunt doen met de Cook Expert. Ga het najaar in met fijne herfstrecepten en laat je verrassen met alle functionaliteiten die deze keukenmachine rijk is. 


Le Creuset Les Forgées 
Behalve een enorm aanbod aan braadpannen heeft het bekende merk Le Creuset ook een serie kook- en bakpannen genaamd Les Forgées. Deze pannen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en perfect voor alledaags gebruik. De specialist van Le Creuset komt tijdens de markt de bak- en grillpannen demonstreren. Twijfel je over welke pan bij jou past? Dan is dit het moment om de pannen in actie te zien en zelf de pannen te proberen en te ervaren.
 

Solis grill

Solis grill demonstratie

De onstuimige herfstmaanden zijn niet compleet zonder een avondje grillen! Zelfgemaakte kleine hapjes van de Solis grill. Perfect voor een smaakvol avondje met vrienden en familie. Helemaal een beleving is de Solis combinatie grill met pannetjes en een fonduestel.

De expert van Solis laat je tijdens deze editie van de Kookpunt (non-) Foodmarket kennis maken met hun assortiment aan grills. Van een Grillmaster tot Combi Grill 3-in-1 (foto). 



Crockpot Slowcooker
Wanneer je dit najaar wilt genieten van een heerlijke stoofpot of ander fjin slowcook recept hoeft dit niet in een reguliere braadpan. Een Crockpot slowcooker is zorgeloos koken dankzij de optimale warmteverdeling en gelijkmatige garing. Dankzij deze eigenschappen voorkom je dat gerechten kunnen aanbraden. De bereidingstijd is ondanks deze slowcooking methode toch relatief kort, maar de smaak lijkt echter op een dag lang pruttelen. Stoofgerechten, soepen, groentenschotels en zelfs desserts kunnen bereid worden in een crockpot.


Byzoo Giraffe Vacuümblender
Een vacuümblender is één van de nieuwste innovaties op het gebied van highspeed blenders. Het verschil tussen een normale en Byzoo Giraffe vacuümblender is dat bij de laaste de ingrediënten eerst vacuüm getrokken worden. Dit heeft als resultaat dat de moleculen van de ingrediënten vergroot worden waardoor deze tijdens het blenderen niet oxyderen. Het effect is dat het sap van de smoothie alle kleur, smaak en voedingstoffen volledig behoudt. 


Espressions Voedseldroger
Met een Esspressions voedseldroger kun je zelf groenten, fruit, vlees, vis en zelfs bloemen drogen. Op deze manier kun je eenvoudig zelf gezonde hapjes als gedroogde tomaatjes, beef jerkey en bananenchips maken. Daarnaast kun je dankzij deze vorm van conserveren voedsel langer bewaren. Tijdens deze markt laat de expert zien hoe je zelf voedsel droogt en proef je het resultaat. 


Fissler koekenpannen
De perfecte combinatie koekenpannen is een exemplaar met roestvrijstalen oppervlakte en een variant met antikleeflaag. De RVS koekenpan gebruik je namelijk voor producten die gebaad zijn bij een hoge temperatuur, zoals bij het dichtschroeien van een goed stukje vlees. Een koekenpan met antikleeflaag is perfect voor de bereiding van alledaagse eiwitrijke producten als een pannenkoek, gebakken aardappeltjes of worstjes. Tijdens de markt komt de expert de nieuwe antikleeflkoekenpan Fissler SensoRed en de RVS pan Fissler Steelux demonstreren.




Hurom Slowjuicers

Dit merk zal vandaag de compleet nieuwe verticale Hurom slowjuicer komen demonstreren. Deze variant is compacter dan de voorganger maar beschikt over uitmuntende kwaliteiten. Daarnaast is dit kleinere model weer een stuk stiller dan zijn voorganger en beschikbaar in smaakvolle pastelkleuren.

Tijdens de Kookpunt (non-) Foodmarket komt de Hurom expert in onze winkel de verschillende varianten demonstreren zodat je precies de verschillen kunt zien. Uiteraard gaan we niet alleen de verschillen horen en zien, maar ook proeven.




Culinaire highligts tijdens de (non-) Foodmarket



Springbay cocktails
Cocktailshaker, check! Barmaatje, check! Vandaag krijg je tijdens de Kookpunt (non-) Foodmarket de kans om kennis te maken met Barsupport.

Bij Barsupport weten ze namelijk precies wat je nodig hebt om zelf cocktails te kunnen shaken. Proef de cocktails met de bijzondere basisdrank Springbay. In de smaken citroen, limoen en nieuw in het assortiment, koffiesmaak! Alle smaken zijn tijdens deze dag verkrijgbaar in onze winkel. Zo maak je dit najaar zelf met gemak de heerlijkste drankjes.



PRIMEUR: Rotterdamse Bal
De bonbonbal uit de Nederlandse bal collectie komt naar Rotterdam! Na het succes van onder andere de Gooische Bal, Haagse Bal en Brabantse Bal... komt er nu ook een Rotterdamse Bal. De officiele lancering en primeur zal tijdens de Kookpunt (non-) Foodmarket zijn waar deze bal met Rotterdamse munt uit de stadskruidentuin voor het eerst te proeven is. Met enkel de fijnste Fair Trade-chocolade van het Belgische chocoladehuis Callebaut en streekproducten welke kenmerkend zijn per betreffende bal, haal je een bijzondere lekkernij in huis. 





Vles wines
Foodpairing, welke wijn serveer je bij welk gerecht? En wat is een mooie wijn om uit te schenken nu de dagen steeds korter en kouder worden? Vles wines is een echte Rotterdamse wijnzaak die jouw wijnhart sneller doet kloppen. Laat je tijdens de markt informeren en vooral inspireren.


Bologna Foods Pasta demonstratie
In het midden van de markt in onze grote demonstratie pan is een Italiaanse schone van Bologna Foods te vinden. Zij gaat hier laten zien hoe je zelf pasta kunt maken. Tijdens deze workshop zullen er ook diverse Bolognese lekkernijen worden verkocht.

Dit is jouw kans om zelf de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken onder de knie te krijgen en al je vragen aan haar te stellen. Ze zal je stap voor stap uitleggen hoe pasta maken in zijn werk gaat. Daarnaast deelt ze al je tips en krijg je de kans om het resultaat te proeven.



Big Green Egg Foodtruck
Zomer of winter... de Big Green Egg willen we het liefst iedere dag aansteken.
Vandaag staat tijdens de non-foodmarket de BGE-trailer voor de deur van Kookpunt. De BGE-expert schrijver Jeroen Hazebroek bakt, grilt en stooft er op los. Alle kook- en griltechnieken komen voorbij. Het is dus dé kans om al je Big Green Egg-vragen te stellen aan deze Kamado-expert. Dit doe je uiteraard wel met een heerlijk hapje in de hand.



Kookpunt non-foodmarket


Belangrijke informatie

 

We zien je graag tijdens de (non-) Foodmarket op zondag 17 september 2017 van 12.00 tot 17.00 uur. Wil je zelf graag met jouw merk of bedrijf op onze markt staan? Stuur dan een e-mail naar paula@kookpunt.nl 

Kookpunt
Noordplein 29
Rotterdam
010 443 10 75

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk