Kookpunt (non-) Foodmarket

Kookpunt (non-) Foodmarket

Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

De maand september is aangebroken, we gaan ons voorbereiden op de herfst. Wecken, zelf sap maken, gedroogd fruit, het komt allemaal aan bod tijdens de Kookpunt (non-) Foodmarket op zondag 18 september van 12:00 tot 17:00 uur. We nodigen je dan ook van harte uit om naar de nieuwste editie van dit evenement te komen in onze winkel. 

Bekijk hier wat er deze dag allemaal te doen is!


RRRollend Rotterdam
En niet alleen de zomer staat voor de deur, maar ook Rrrollend Rotterdam staat tijdens de (non-) foodmarket voor onze winkel op het Noordplein. Een evenement waar eten, drinken en gezelligheid centraal staat.

Dit is dus een kans om je zowel te laten inspireren op het gebied van kooktechnieken en producttrends als een lekker vorkje te prikken bij één van de vele foodtrucks. Alle ingrediënten voor een culinair dagje uit. 

 

Product highlights tijdens de (non-) Foodmarket


Turmix blender masterclass
Bij lekker weer wil je graag buiten zitten. Dat wordt gelijk een stuk gezelliger met een frisse smoothie in je hand. Om zelf zo’n koud en fruitig drankje te maken heb je natuurlijk wel de juiste tools nodig. Onze expert laat je zien waarom de Turmix blender voor hoge toeren staat en wat je er allemaal mee kunt maken.

Kai masterclass
Vlijmscherp zijn de messen van het Japanse merk Kai. De Franse topchef Michel Bras en de messenmeesters van Kai hebben de handen ineengeslagen. Expert Marco zal tijdens deze masterclass laten zien wat een Kai koksmes allemaal kan. Ook andere Kai / Michel Bras Tools zullen de revue passeren.


Magimix masterclass
Bij de zomer hoort natuurlijk ijs. Daarom laat Saskia van Magimix je kennismaken met de Gelato Expert ijsmaker. En met kennismaken bedoelen we niet alleen uitleg van dit fijne apparaat maar natuurlijk ook zo’n smakelijk ijsje scoren.

Een andere Magimix topper die we je niet willen onthouden is de Magimix Pâtissier. Hakken, snijden, raspen, kloppen, kneden, malen… er is niets wat deze multifunctionele keukenmachine niet kan. Voor je het weet, je beste vriend in de keuken.


Kuvings slowjuicer masterclass
Wie zomers de rust en stilte graag opzoekt zal erachter komen dat hij veel gemeen heeft met de Kuvings Slowjuicer. Dit fluisterstille apparaat perst sap op een langzame snelheid waardoor er meer smaak, vitaminen en mineralen behouden blijven. Alle andere voordelen vertellen we je tijdens de markt!


Demeyere masterclass
Dit Belgische familiebedrijf produceert pannen van zeer hoogwaardige kwaliteit. Tijdens de (non-) Foodmarket laat de Demeyere specialist je twee technieken zien waar dit merk de juiste spullen voor heeft: bakken & roken.

Dat klinkt misschien niet zo moeilijk. Maar met een paar slimme aanwijzingen heb je deze technieken straks als een ware proffesional onder de knie. ​Dus wat je jouw gasten ook voorzet, goed eten bereid je met goed materiaal.Jura koffiemachine masterclass
De Jura volautomatische koffiemachines behoren tot de top in de wereld van koffie en espresso. De Jura specialist laat je het gemak van deze veelzijdige machine ervaren. Uiteraard onder het genot van een goed kopje koffie.

Euroquick koffiemachines masterclass
Ascaso, Quick Mill en Handpresso zijn merken binnen het portfolio van Euroquick. Tijdens de (non-) Foodmarket vertelt specialist Wessel je alles over deze koffiemachines en accessoires. Ondertussen nip je van een espresso van Dibarcafé bonen; een fijne Spaanse melange.
 

Meukvrij met Monique 
Monique van der Vloed is (natuur) voedingsdeskundige, voedingscoach en auteur van de boekenreeks "Dat maken we 'natuurlijk lekker' zelf!". Tijdens de markt is ze te vinden op onze boekenafdeling en heb je de kans om haar al je vragen over voeding te stellen. Ze maakt deze dag de lekkerste recepten uit 'Het 101 Taartenboek' en sigeert deze ook nog eens voor je!

 

Culinaire highligts tijdens de (non-) Foodmarket


Kookpunt foodtruck Paella 
Als je je ogen dichtdoet terwijl je een hapje neemt van de Paella, dan is het alsof je even in Spanje zit. Katrien laat je niet alleen proeven van deze Spaanse lekkernij, maar geeft ook uitleg en tips hoe je zelf thuis aan de slag kunt. Voor je het weet organiseer je een eigen Paella-feestje.

Stoof Catering met de Lodge Dutch Oven
Gietijzeren pannen, daar weet Stoof Catering wel raad mee. Tijdens deze (non-) Foodmarket laten ze je zien hoe je met de Lodge Dutch Oven een heerlijk zomers stoofpotje bereid. Bij Stoof Catering staat beleving centraal, iets wat je goed kunt merken als je deze toppers aan het werk ziet.


Barsupport met zomerse cocktails
Cocktailshaker, check! Barmaatje, check! Bij Barsupport weten ze wat je nodig hebt om deze zomer zelf cocktails te kunnen shaken.

Zo heeft ieder type cocktail een eigen glas. Of presenteer een homemade cocktail in een limonadetap. Zo kunnen jouw gasten zelf een drankje tappen zonder dat je iedere keer opnieuw hoeft te shaken. De specialisten van Barsupport kunnen je voorzien van genoeg tips.Pizza uit de Pronto Outdoor
Helemaal nieuw in ons assortiment is de Pizzaria Pronto Outdoor Pizza-oven. Een lichtgewicht pizza-oven die je overal mee naar toe kunt nemen. Met temperaturen tot wel 370 graden is de pizza al binnen 5 minutjes klaar!

Eurowines en Vles wines
Foodpairing, welke wijn hoort bij welk gerecht? En wat is een mooie wijn om tijdens een zwoele zomeravond te schenken? Eurowines en Vles wines zijn Rotterdamse wijnzaken die jouw wijnhart sneller doen laten kloppen. Laat je tijdens de markt informeren en vooral inspireren.

Koffieproeverij Single Estate Coffee
Van boer, naar brander, naar barista. Single Estate Coffee gelooft in directe samenwerking met koffieboeren van over de hele wereld. De passie en het vakmanschap proef je terug in een mooi assortiment aan uiteenlopende melanges.


Belangrijke informatie

We zijn je graag tijdens de (non-) Foodmarket op 12 juni 2016 van 12.00 tot 17.00 uur.
Wil je zelf graag met jouw merk of bedrijf op onze markt staan? Stuur dan een e-mail naar paula@kookpunt.nl 


Kookpunt
Noordplein 29
Rotterdam
010 443 10 75

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk