Kookpunt (non-) Foodmarket: Kersteditie 2018

Kookpunt (non-) Foodmarket: Kersteditie 2018
Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

Eat real food, use good tools. Daar geloven wij in en dat ga je ervaren tijdens de nieuwste editie van de Kookpunt (non-) Foodmarket op zondag 16 december van 11:30 tot 17:00 uur. Deze markt staat in het teken van Kerst en bijbehorende winterse gezelligheid. We gaan stoven, bakken, wijn drinken, bonbons snoepen, pasta maken, bbq'en en meer.

Bekijk hieronder alle activiteiten tijdens de markt:


IT&M
Vandaag gaan onze vrienden van IT&M aan de gang met het sous-vide apparaat, de foodsaver en grill. Wat is het verschil tussen deze schitterende apparaten en op welke wijze gebruik je ze en vooral voor welke bereidingen? IT&M vertelt je er alles over. Een mooi stukje vlees of het perfect gegaarde visje op de tafel tijdens het kerstdiner? Met een sousvide wordt het risico op niet gaar genoeg of doorgaren wel heel erg geminimaliseerd. Ook kan je kijken naar en proeven van verschillende superlekkere creaties uit verschillende producten uit het IT&M assortiment.


Plantes & Parfums
De oorsprong van Plantes & Parfums ligt in de Provence in Frankrijk. Dit prachtig gebied ligt aan de Middellandse zee en staat bekend om zijn uitgestrekte lavendel velden, wijngaarden en rustieke dorpjes. Zij laten jullie vandaag kennis maken met de meest heerlijke tapenades, oliën en sirops gourmands. Haal op de valreep nog een vleugje zomers Frankrijk in huis.

Vles wines
Foodpairing, welke wijn serveer je bij welk gerecht? En wat is een mooie wijn om te uit te schenken tijdens het kerstdiner? Vles wines is een echte Rotterdamse wijnzaak die jouw wijnhart sneller doet laten kloppen. Laat je tijdens de markt informeren en vooral inspireren.

MontAna Master Fryer Multifunctionele Airfryer
Dat 'snacken en frituren' zeker niet per definitie ongezond en onverantwoord is ga je vandaag ervaren met en dankzij de giganten van MontAna. Met deze heteluchtfriteuse bak je niet alleen superknapperige frietjes, maar ook net zo makkelijk cake, broodjes en ook vlees, groenten en vis. Dit alles zonder vetstoffen maar gewoon met super hete lucht. Monique van der Vloed zal aanwezig zijn. Ontvang bij aanschaf van een MontAna Airfryer haar nieuwe receptenboekje 'Meuk Fry met MontAna.

Fissler snelkookpan
Een Fissler snelkookpan is perfect voor zowel de beginnende als de ervaren snelkookpangebruiker. Koken met een snelkookpan heeft vele gezondsheidvoordelen. Behalve dat je uiteraard tijd bespaart en minder energie verbruikt, blijven meer vitamines behouden. Daarnaast kun je deze snelkookpan ook prima gebruiken voor het stomen van je vis en groenten!

The Iced
Producten gebaseerd op koel- en koolzuurgastechniek. Kom The Ice-Dry Ice maker aanschouwen: Het is nu mogelijk om zelf op een zeer professionele manier een kleine hoeveelheid droogijs te maken. Het is niet langer nodig om een doos vol droogijs in te slaan die grotendeels niet gebruikt wordt of verdampt. Nu is het mogelijk droogijs a la minute te maken naar behoefte, zonder verspilling! Ontwikkeld door Chefs voor Chefs!

Boska
Zeg je Boska dan zeg je kaas. Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een heerlijke pan kaasfondue? Dan moet je zeker even langs komen bij onze vrienden van Boska. Niet alleen fondue maar ook meer kaasgerelateerd.

Magimix Cook Expert
Het nieuwste model van Magimix is de multifunctionele keukenmachine genaamd de Cook Expert. Raspen, hakken, sudderen, mixen, kneden en crushen. De Magimix-specialist laat precies zien wat je allemaal kunt doen met de Cook Expert. Je kunt de Cook Expert bij alle aspecten van het kerstdiner uitstekend gebruiken; van de amuse tot aan het nagerecht. Laat je verrassen door alle functionaliteiten van deze machine. 

​Fermenpeer
Vandaag ontvangen we Peter van Berckel, bekend van www.fermenpeer.nl, in de winkel. Peter weet alles over gefermenteerde groenten die wij hier 'pickles' noemen. In Japan spreekt men liever over Tsukémono. Hier weet Peter zoveel van dat hij er een schitterend boek over schreef dat vanzelfsprekend 'Tsukémono, snelle groentefermentaties uit Japan'. Vanmiddag kan je kennis maken met Peter en zijn Tsukémono. Er valt veel te leren, te zien, te proeven en de liefhebbers kunnen uiteraard hun exemplaar van Peters boek laten signeren.

Bologna Foods Pasta demonstratie
Bologna Foods is aanwezig om te laten zien dat het helemaal niet eng en ingewikkeld is om zelf de heerlijkste pasta's te maken. Ook zullen er diverse lekkernijen van Bologna Foods worden verkocht die je natuurlijk ook kunt proeven.

Kerstbonbons, Ad van der Hoogt
Wij stellen je graag voor aan de chocolademeester. Ad van der Hoogt gaat je verwennen met zijn handgemaakte kerstbonbons. De volle aandacht is gevestigd op smaakbeleving. We durven je dan ook op voorhand al te beloven dat een bezoekje aan deze demonstratie een ware smaaksensatie zal zijn.

Giraffe coffee
Tijdens de non-foodmarket mag een koffieproeverij niet ontbreken. Vandaag kun je kennis komen maken met de uiteenlopende blends van Giraffe Coffee. Giraffe Coffee is een jong, Nederlands bedrijf dat graag zijn nek uitsteekt om koffie van het hoogste niveau te vinden. Wij weten zeker dat je na deze tasting net zo verliefd wordt op hun koffie als wij dat al jaren zijn.
 
Manhattan Coffee Roasters
Fantastische koffie uit Rotterdam. Gestart en geleid door 2 absolute wereldspelers op koffiegebied; Esther Maasdam en Ben Morrow. Prijswinnende koffie vanuit een goed hart en met oog voor de medewerkers en de omgeving van de koffieproducent. 

Solis Grind and Infuse Pro demonstratie
Met de Solis Grind and Infuse Pro haal je een professionele espressomachine in huis. Je kunt handmatig of automatisch bonen malen en daarmee de heerlijkste koffie zetten.

Single Estate
Dit Nederlandse koffiemerk zal tussen 12.15 en 13.30 een 'voordracht' geven van Bean to Bag. Dit zal middels een proeverij gebeuren waarin uitleg geven zal worden over het van boon-tot-verpakking bij Single Estate.
 

We zijn je graag tijdens de (non-) Foodmarket Kersteditie op 16 december 2018 van 11.30 tot 17.00 uur!

Kookpunt
Noordplein 29-81
Rotterdam
010 443 10 75

 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk