Kookpunt Masterclasses in het Hart van Kookpunt

Kookpunt Masterclasses in het Hart van Kookpunt

Kookpunt presenteert: het Hart van Kookpunt! Een mooie keuken in de vorm van een koperen pan in het midden van de winkel en die staat er niet zomaar. In het Hart worden de masterclasses gegeven en iedere week komen er specialisten die je uitleggen hoe je met de beste kookartikelen het lekkerste eten kunt bereiden. We verklappen alvast dat het een volle agenda wordt!

Kookpunt is specialist in kookartikelen voor in je keuken. Als je optimaal gebruik maakt van het betere apparatuur, gaat ook de kwaliteit van je voedsel omhoog. In het Hart van Kookpunt legt een specialist uit hoe je het beste met je spullen om kunt gaan. Daar waar nodig neemt hij of zij je aan de hand en natuurlijk kun je er terecht voor al je vragen.

 

Onderwerpen


Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen: de masterclasses hebben namelijk allemaal een compleet ander onderwerp. Zo krijg je als kijker, luisteraar en misschien wel proever bijna één op één verdieping van kennis in de materialen. Denk bijvoorbeeld aan de masterclass Orthomoleculair koken waarbij je niet alleen leert wat het is en hoe je eraan begint, maar ook welke middelen je er voor nodig hebt.

Alle masterclasses komen in de agenda op de website te staan en zijn vrijblijvend te bezoeken. Je hoeft je niet in te schrijven. Eigenlijk hoef je alleen maar op de juiste tijd langs te komen!

 

De Masterclasses
 

Vrijdag 21 april: Soep uit de Fissler Snelkookpan
Een zelfgemaakt soepje, wij smullen ervan! Helemaal in een handomdraai gemaakt met gebruik van een snelkookpan. Zo is de Fissler snelkookpan een uitkomst voor zowel de beginnende als de ervaren snelkookpan gebruiker. Hoe je zelf met een snelkookpan aan de slag gaat? Dat laten we je zien tijdens deze masterclass.
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Vrijdag 21 april: Latte art inloop- oefenavond
Kom vrijdagavond 21 april naar de gratis latte art inloopavond bij Kookpunt. Koffie-expert Leida leert je alles over melkopschuimen en barista Nick helpt je met het perfectioneren van figuren. Daarnaast krijg je deze avond 10% korting op alle latte art producten in ons assortiment. Je kunt deze avond alvast oefenen voor de Kookpunt Latte Art Battle op zaterdag 29 april.
Tijd: 18:00 - 20:30 uur. 

Zaterdag 22 april: Vacumeren en Sous Vide
Sous-vide koken is het vacumeren van voedsel in luchtdichte zakken en daarna langere tijd onderdompelen in een waterbad met een constante temperatuur. De temperaturen zijn vaak veel lager dan in traditionele ovens, maar het voedsel wordt over langere tijd bereid waardoor het heerlijk mals en sappig blijft en alle gezonde stoffen erin blijven zitten. Tijdens deze masterclass leer je alles over vacumeren en sous-vide.  
Tijd: 13:00 - 17:00 uur. 

Zondag 23 april: (non-) Foodmarket
De zomer is nu heel ditchbij, tijd voor een nieuwe editie van de Kookpunt (non-) Foodmarket. Tijdens de markt geven we je alle inspiratie om je voor te bereiden op de zomer. Paella, zelf bier brouwen, grillen... het komt allemaal aan bod. Grijp dus deze culinaire kans om zowel tips op te doen tijdens alle masterclasses als te proeven wat de zomer te bieden heeft.  
Tijd: 12:00 - 17:00 uur. 

Vrijdag 28 april: Orthomoleculair koken
Nare kwaaltjes als hoofdpijn, ontstekingen, PMS, depressie en meer behoren tot de verleden tijd. Kort gezegd: eet goed en voel je beter! Vanmiddag bereidt Annemiek een orthomoleculair verantwoord hapje en geeft ze uitleg over de ingrediënten. Kom proeven en stel al je vragen! 
Tijd: 15:00 - 17:00 uur. 

Zaterdag 29 april: Spiraalsnijders & Mandolines
Altijd al een mandoline of spiraalsnijder willen hebbben, maar kom je er niet uit welke voor jou geschikt is? Vandaag worden de spiraalsnijders en mandoline's in het Hart van Kookpunt naast elkaar gezet. Onze expert legt je alle verschillen en functionaliteiten uit. Zo krijg je zelf de kans om aan de slag te gaan met de uiteenlopende spiraalsnijders en mandolines. 
Tijd: 15:00 - 17:00 uur. 

Zaterdag 29 april: Latte Art Battle
Pak je latte art pen er maar bij want de strijd gaat beginnen. Ga de uitdaging aan en laat ons jouw cappuccinokunsten zien! Iedereen krijgt tijdens de wedstrijd twee kansen. Wij maken foto's van de creaties. Onze barista Nick kiest de drie beste exemplaren. Deze komen op de Kookpunt Facebookpagina zodat iedereen kan stemmen. De 1ste prijs is een Kookpunt cadeaubon van € 50,-, de 2de prijs een latte art etching set en de 3de prijs een latte art boek. Lees hier meer over de actie en geef je nu op voor de Kookpunt Latte Art Battle
Tijd: 10:00 - 12:00 uur. 
 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk