Kookpunt Masterclasses in het Hart van Kookpunt

Kookpunt Masterclasses in het Hart van Kookpunt


Kookpunt presenteert: het Hart van Kookpunt! Een mooie keuken in de vorm van een koperen pan in het midden van de winkel en die staat er niet zomaar. In het Hart worden de masterclasses gegeven en iedere week komen er specialisten die je uitleggen hoe je met de beste kookartikelen het lekkerste eten kunt bereiden. We verklappen alvast dat het een volle agenda wordt!
Kookpunt is specialist in kookartikelen voor in je keuken. Als je optimaal gebruik maakt van het betere apparatuur, gaat ook de kwaliteit van je voedsel omhoog. In het Hart van Kookpunt legt een specialist uit hoe je het beste met je spullen om kunt gaan. Daar waar nodig neemt hij of zij je aan de hand en natuurlijk kun je er terecht voor al je vragen.

 

Onderwerpen


Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen: de masterclasses hebben namelijk allemaal een compleet ander onderwerp. Zo krijg je als kijker, luisteraar en misschien wel proever bijna één op één verdieping van kennis in de materialen. Denk bijvoorbeeld aan de masterclass Orthomoleculair koken waarbij je niet alleen leert wat het is en hoe je eraan begint, maar ook welke middelen je er voor nodig hebt.

Alle masterclasses komen in de agenda op de website te staan en zijn vrijblijvend te bezoeken. Je hoeft je niet in te schrijven. Eigenlijk hoef je alleen maar op de juiste tijd langs te komen!

 

De Masterclasses
 Vrijdag 23 juni: Orthomoleculair koken
Orthomoleculair eten wil zeggen dat wat je eet of drinkt de juiste belans van vitaminen en mineralen moet hebben. Alleen dan is voeiding echt brandstof voor al je organen. Annemiek van Eetbeest in orthomoleculair therapeut. Ze verteld je alles over deze voedingswijze.
Tijd: 15:00 - 17:00 uur. 

Zaterdag 24 juni: Roken in de Smokey Joe BBQ
Roken in de Joe doe je zo. Onze expert laat je vandaag zien hoe je deze manier van bereiden gebruikt in een Joe Smoker. De robuuste uit plaatstaal bestaande barbecue is perfect voor roken. Deze Amerikaanse smoker lijkt op een stoomlocomotief. Behalve dat de BBQ er geweldig uitziet zijn de mogelijkheden groot. Stel al je vragen over deze Smokey Joe tijdens de masterclass. Uiteraard onder het genot van een gerookt hapje.
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Vrijdag 30 juni: Drogen in de droogoven
Zin in een gezonde snack? Probeer dan eens gedroogde paprikasnippers of bananenplakjes. Met een droogoven in huis krijg je vitaminen binnen terwijl je snackt. In deze Masterclass leert een expert je alles over droogautomaten. Kom langs en proef hoe lekker gedroogd voedsel kan zijn.
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Zaterdag 1 juli: IJs uit de blender
Snel, simpel en gezond. Tijdens de masterclass 'IJs uit de blender' laten we je zien hoe je zelf heel gemakkelijk een lekker en verantwoord ijsje maakt. Dit gaan we doen met de blender van Solis. Behalve diepgevoren fruit, kokosmelk en paar minuten tijd heb je niet veel nodig. Wij laten je zien hoe het moet, uiteraard onder het genot van een vers ijsje!
Tijd: 11:00 - 16:00 uur. 

Vrijdag 7 juli: Vacumeren & Sous Vide
Sous-vide koken is het vacumeren van voedsel in luchtdichte zakken en daarna langere tijd onderdompelen in een waterbad met een constante temperatuur. De temperaturen zijn vaak veel lager dan in traditionele ovens, maar het voedsel wordt over langere tijd bereid waardoor het heerlijk mals en sappig blijft en alle gezonde stoffen erin blijven zitten. Tijdens deze masterclass leer je alles over vacumeren en sous-vide.
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Zaterdag 8 juli: Magimix Pâtissier & IJsmachine
Hakken, snijden, raspen, kloppen, kneden en malen. Is er iets wat de Magimix Pâtissier niet kan? Deze innovatieve en multifunctionele keukenmachine is voor zowel de professionele als thuisbakker een ware uitkomst. Niet voor niets dat deze keukenmachine een naam draagt welke verwijst naar het Franse woord voor patisserie! Daarnaast gaat onze expert ook aan de slag met de Magimix ijsmachine. De Magimix Gelato Expert IJsmachine is een uitkomst van iedereen die gek is op zelf ijsmaken.
Tijd: 11:00 - 17:00 uur. 


Alle activiteiten vinden plaats in onze winkel in Rotterdam.
 

Kookpunt 
Noordplein 29
3035 EC Rotterdam
010 4431077

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk