Kookpunt Masterclasses in het Hart van Kookpunt

Kookpunt Masterclasses in het Hart van Kookpunt

Kookpunt presenteert: het Hart van Kookpunt! Een mooie keuken in de vorm van een koperen pan in het midden van de winkel en die staat er niet zomaar. In het Hart worden vanaf oktober 2015 masterclasses gegeven. Er komen iedere week specialisten die je uitleggen hoe je met de beste kookartikelen het lekkerste eten kunt bereiden. We verklappen alvast dat het een volle agenda wordt!

Kookpunt is specialist in kookartikelen voor in je keuken. Als je optimaal gebruik maakt van het betere apparatuur, gaat ook de kwaliteit van je voedsel omhoog. In het Hart van Kookpunt legt een specialist uit hoe je het beste met je spullen om kunt gaan. Daar waar nodig neemt hij of zij je aan de hand en natuurlijk kun je er terecht voor al je vragen.

 

Onderwerpen


Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen: de masterclasses hebben namelijk allemaal een compleet ander onderwerp. Zo krijg je als kijker, luisteraar en misschien wel proever bijna één op één verdieping van kennis in de materialen. Denk bijvoorbeeld aan de masterclass Orthomoleculair koken waarbij je niet alleen leert wat het is en hoe je eraan begint, maar ook welke middelen je er voor nodig hebt.

Alle masterclasses komen in de agenda op de website te staan en zijn vrijblijvend te bezoeken. Je hoeft je niet in te schrijven. Eigenlijk hoef je alleen maar op de juiste tijd langs te komen!

 

De Masterclasses

 

Donderdag 2 februari: Bakken zonder vet of olie
Met de innovatieve pannen van T&K is het mogelijk om te bakken zonder vet of olie. Tijdens deze masterclass laten we je alles zien over de bijzondere anti-aanbaklaag met honingraadraster van RVS. Tijd: 13.00 - 17.00 uur.

Vrijdag 3 februari: Orthomoleculair koken
Orthomoleculair eten wil zeggen dat wat je eet en drinkt in balans moet zijn, met de juiste mineralen en vitaminen. Annemiek van der Kolk legt alles uit over orthomoleculair koken. Tijd: 15.00 - 17.00 uur.

Zaterdag 4 februari: Assistent Keukenmachine
De Assistent keukenmachine, één van de sterkste keukenmachines van deze tijd. Onze expert laat je zien wat deze keuken krachtpatser allemaal voor jou kan betekenen. Tijd: 13.00 - 17.00 uur.

Woensdag 8 februari: Barista, de perfecte espresso
Onze huisbarista Nick gaat je laten zien hoe je zelf de perfecte espresso kunt bereiden. Natuurlijk krijg je de kans om al jouw vragen te stellen! Tijd: 13.00 - 16.00 uur.

Vrijdag 10 februari: Grillen in de grillpan
Een gegrilde zalmmoot of een goed stukje vlees. Dankzij het gegroefde braadoppervlak is een grillpan perfect voor het bereiden van groenten, vlees en vis. Daarnaast heb je bij dit soort pannen weinig vet of olie nodig. Tijd: 13.00 - 16.00 uur. 

Zaterdag 11 februari: Bakken in roest, plaatstaal
Is een pan van plaatstaal iets voor jou? Met deze pannen kun je op een perfect manier vlees bereiden. Onze expert laat je zien hoe je de pannen moet inbraden en behandelen. Tijd: 13.00 - 17.00 uur. 

Woensdag 15 februari: Slow coffee
Bij slow coffee wordt het koffiemaalsel zo anders benaderd dat het resultaat qua smaak ook compleet anders is. Er staat weinig druk op het maalsel en je werkt met lagere temperaturen waardoor smaken heel puur zijn. Tijd: 13.00 - 16.00 uur. 

Donderdag 16 februari: Stomen in de stoompan
Door voedsel te stomen behoud je veel meer vitamines en mineralen. Daarnaast gebruik je geen vetten of oliën. Deze kooktechniek brengt niet alleen meer smaak, maar is ook nog eens heel gemakkelijk. Tijd: 13.00 - 16.00 uur. 

Vrijdag 17 februari: Bakken in koper
Topchefs maken vaak gebruik van koperen pannen, omdat dit na zilver de beste warmtegeleider is. Hierdoor is de warmteverdeling optimaal. Onze expert laat je graag kennis maken met de voordelen van deze pan. Tijd: 13.00 - 17.00 uur. 

Woensdag 8 februari: Barista, de perfecte espresso
Onze huisbarista Nick gaat je laten zien hoe je zelf de perfecte espresso kunt bereiden. Natuurlijk krijg je de kans om al jouw vragen te stellen! Tijd: 13.00 - 16.00 uur.

Donderdag 23 februari: Wokken in de RVS wokpan
Een wok is een onmisbaar item in de keuken. Wokken met een RVS wokpan zorgt voor een optimale warmteverdeling. Daarnaast maakt dit materiaal de pan ijzersterk. Tijd: 13.00 - 17.00 uur. 

 

De masterclasses zijn vrijblijvend te bezoeken en we hopen je dan ook die dag te zien op het Noordplein 29 in Rotterdam.

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk