Kookpunt Kerstmarkt 2019

Kookpunt Kerstmarkt 2019
Kooktechnieken, producttrends en foodinspiratie

Eat real food, use good tools. Daar geloven wij in en dat ga je ervaren tijdens de nieuwste editie van de Kookpunt Kerstmarkt op zondag 8 december van 11:30 tot 17:00 uur. Deze markt staat in het teken van Kerst en de bijbehorende winterse gezelligheid. We gaan kijken, luisteren, leren, proeven en bovenal genieten.
Bekijk hieronder alle activiteiten tijdens de markt.


IT&M
Vandaag gaan onze vrienden van IT&M aan de gang met hun nieuwste Espressions Citruspers. Wat is het bijzondere aan deze citruspers, behalve dan dat het een fantastisch cadeautje is voor onder de boom. IT&M vertelt je er alles over.

KitchenAid
KitchenAid mixers hebben alles wat je van een keukenmachine mag verwachten. Dat laat Menno je zien tijdens de kerstmarkt. Allerlei heerlijke recepten demonstreert hij met deze KitchenAid. Laat je heerlijk inspireren voor de feestdagen. Ook handig, Menno heeft een antwoord op al jouw brandende bak-vragen

Nino's Delicacies 
De Italiaanse keuken, wie is er niet gek op?! Nino's Delicacies importeert de mooiste basisingrediënten voor een traditioneel Italiaans gerecht. De delicatessen komen allemaal van gerenommeerde lokale "aziende agricole" en Nino brengt ze hier naar Rotterdam. Denk aan de beste olijfolie, pasta(saus), balsamico, kruiden en andere echte Italiaanse delicatessen.

Vles wines
Foodpairing, welke wijn serveer je bij welk gerecht? En wat is een mooie wijn om te uit te schenken tijdens het kerstdiner? Vles wines is een echte Rotterdamse wijnzaak die jouw wijnhart sneller doet laten kloppen. Laat je tijdens de markt informeren en vooral inspireren.

Shokunin coffee
Tijdens de non-foodmarket is in onze Espressowinkel de koffie van Shokunin te proeven. Deze (h)eerlijke koffie - met bonen van over de hele wereld, maar gebrand in Rotterdam - kan je niet laten staan. Kom zelf proeven welke koffie jij het lekkerst vindt en ontdek het bijzondere verhaal achter het merk. 

Kerstbonbons, Ad van der Hoogt
Wij stellen je graag voor aan de chocolademeester. Ad van der Hoogt gaat je verwennen met zijn handgemaakte kerstbonbons. De volle aandacht is gevestigd op smaakbeleving. We durven je dan ook op voorhand al te beloven dat een bezoekje aan deze demonstratie een ware smaaksensatie zal zijn.
 
Manhattan Coffee Roasters
Fantastische koffie uit Rotterdam. Gestart en geleid door 2 absolute wereldspelers op koffiegebied; Esther Maasdam en Ben Morrow. Prijswinnende koffie vanuit een goed hart en met oog voor de medewerkers en de omgeving van de koffieproducent. Proef zelf waarom deze koffie zo gewild is!

Fissler snelkookpan
Een Fissler snelkookpan is perfect voor zowel de beginnende als de ervaren snelkookpangebruiker. Koken met een snelkookpan heeft vele gezondsheidvoordelen. Behalve dat je uiteraard tijd bespaart en minder energie verbruikt, blijven meer vitamines behouden. Daarnaast kun je deze snelkookpan ook prima gebruiken voor het stomen van je vis en groenten!

Fissler Adamant
Deze pan is zo hard als steen. Katrien maakt een aantal heerlijke gerechten in de Adamant en laat zien waarvoor je deze geweldige pan kan gebruiken. 
 
Mandolines
Waarom is het nou zo handig om een mandoline te hebben? Hoe gebruik je een mandoline precies? Al je vragen over mandoline worden beantwoord door Yuri, chefkok van sterrenrestaurant Amarone. Yuri demonstreert de mandoline en laat alle mogelijkheden zien.

Slagerij van Linschoten
Proeven bij van Linschoten. Denk dan niet alleen aan vlees, maar aan hun unieke Slagers Gin! Echte Rotterdamse gin gemaakt met bijzondere (steak)kruiden en andere ingrediënten. Wij zorgen er dan nog voor dat je deze gin uit de beste glazen drinkt. Natuurlijk gepaard met een heerlijk stukje vlees uit  de slagerij.

Solis 5-in-1 Tafelgrill
De decembermaand is niet compleet zonder een avondje grillen! Perfect voor de feestdagen, maar stiekem ook gewoon heel leuk voor een smaakvol avondje met vrienden en familie. Danny (bekend van 24Kitchen) laat je zien wat de voordelen zijn van deze grill. Deze demonstratie geeft Danny twee keer. Kom kijken van 12.00-13.00 uur of van 13.30 - 14.30 uur. Wil jij zeker weten dat jij niets mist van Danny's demonstratie? Stuur dan even een mailtje naar paula@kookpunt.nl en wij reserveren voor jou en je vrienden het beste plekje! 

Workshop Pickle-pers en Fermenteren 
Peter van Berckel (bekend van zijn boek Tsukémono) weet alles van fermenteren, maar dan ook echt alles. Met de pickle-pers maak je snelle gefermenteerde groenten voor iedere dag. Dat gaat hij jou in deze workshop dan ook leren. Verrassende gefermenteerde gerechten leer jij voortaan maken. Voor deze workshop moet je je inschrijven. De workshop is van 15:15 - 16:45 uur. De prijs van de workshop zal 49,- bedragen. Dit is inclusief pickle-pers van 34,90.
 

Belangrijke informatie

We zijn je graag tijdens de Kookpunt Kerstmarkt op 8 december 2019 van 11.30 tot 17.00 uur.

Kookpunt
Noordplein 29-81
Rotterdam
010 443 10 75

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk