Kookboeken7daagse

Kookboeken7daagse
Van 5 t/m 13 november 2016

Ieder jaar vindt in november de Kookboeken7daagse plaats. Tijdens deze week staan alle koekboeken in de spotligts en krijg je bij Kookpunt de kans om diverse auteurs te ontmoeten. Op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 november is het mogelijk om onder het genot van een kleine proeverij de kookboeken van de schrijvers te laten signeren. Zo kun je gelijk het resultaat proeven!


In onderstaand overzicht zie je welke auteurs naar Kookpunt komen om te signeren. Oanh's Kitchen - zaterdag 5 novemberOanh's Kitchen kookboekHoewel het eerste boek van Oanh's Kitchen Koolhydraatarme recepten nog in onze bestseller top-10 staat, is er alweer een vervolg! Dit keer gaat Oanh Ha Thi Ngoc aan de slag met koolhydraatarme wereldgerechten.  

Denk aan Mexicaanse nacho's, Amerikaanse meatloaf en vele wereldse baksels. Uiteraard allemaal koolhydraatarm, suikervrij en tevens 95% glutenvrij. Alle recepten zijn eenvoudig te bereiden, waardoor je zonder veel moeite een heerlijk gerecht op tafel zet. Je krijgt alvast een letterlijk voorproefje voor de lancering van dit boek op zondagmiddag 20 november bij Kookpunt.

Zaterdag 5 november 2016 krijg je de kans om Oanh al je vragen te stellen over haar boek. Tijd: 12:00 uur - 14.00 uur


 

Heerlijke Chaos - zaterdag 5 november

 
 

Heerlijke chaosHeerlijke Chaos is het eerste kookboek van Simone van den Berg. Deze bekende foodfotograaf en -blogger heeft een boektitel gekozen dat haar leven karakteriseert. Koken is emotie. In het chaotische leven van Simone is de variëteit in koken van groot belang.

Haar recepten zijn uiteenlopend. Van gezond tot decadent en van lekker langzaam tot razendsnel. Met meer dan 100 recepten is er voor elk denkbaar moment in je leven inspiratie voor een gerecht. 

Simone gaat je alles vertellen over het boek en haar recepten. Natuurlijk krijg je tips en deelt ze al haar inspiratie. Het blijft uiteraard niet alleen bij luisteren, Simone maakt ook wat heerlijkheden uit haar boek. Proef en schep orde in de chaos!

Zaterdag 5 november 2016 krijg je de kans om Heerlijke Chaos te laten signeren. Tijd: 14:15 uur tot 16:15 uur. 


 

De Nederlandse Kaasplank - zaterdag 5 november

 
 

De Nederlandse kaasplank is een boek van Maarten Koek. Maarten is fromager en sommelier die met zijn boek op zoek gaat naar de ultieme Nederlandse kaasplank. In totaal bezocht Maarten samen met schrijver Etienne Verhoeff en fotograaf Maaike Petri 21 kaasboederijen door heel het land. Alles voor de zoektocht naar het perfecte kaas-ensamble.

Dit boek is speciaal ontworpen om zowel mensen in de horeca als thuis een handvat te kunnen geven bij het samenstellen van een goed Nederlands kaasplankje. 

Daarnaast worden er in dit boek voorbeelden gegeven voor wat je zoal bij het kaasplankje kunt serveren. Niet de bekende port, maar cava, witte wijn of een heerlijk speciaal bier. 

Op zaterdag 5 november 2016 krijg je de kans om kennis te maken met dit nieuwe boek onder het genot van diverse wijnen, spijzen en andere verwennerijen. Tijd: 14:00 uur - 16:00 uur 

Stadskookboek Rotterdam - zaterdag 12 november

 
 

Stadskookboek Rotterdam 2de versieWim de Jong en Frank van Dijl zijn de auteurs van het Stadskookboek Rotterdam. Na de succesvolle eerste druk eind oktober 2015 hebben de mannen weer heel wat nieuwe culinaire inspiratie opgedaan in Rotterdam.

Rotterdam blijft als culinaire hotspot groeien. In de herziende 2de editie van het Stadskookboek Rotterdam inspireren Wim en Frank je met nieuwe bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en foodfestivals. Daarnaast laten de foodjournalisten je kennis maken met spraakmakende chefs die Rotterdam rijk is.

Robbert van Gammeren van restaurant Frits gaat je tijdens de Kookboek7daagse bij Kookpunt kennis laten maken met een recept uit het Stadskookboek Rotterdam. 

Zaterdag 12 november 2016 krijg je de kans om al jouw vragen over culinair Rotterdam te stellen. Tijd: 11:30 - 13:00 uur
 


Boom Geniet - zaterdag 12 novemberBoom geniet zonder gluten Jan-Willem van der boom vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van lekker eten. Ook als je geen gluten mag, kan of wil eten. Met zijn boek Boom Geniet Zonder Gluten geeft hij inspiratie over hoe je zelf koekjes, pizza en pastagerechten kunt maken. Dit alles compleet glutenvrij.

Voor ieder moment van de dag heeft Boom lekkere en creatieve inspiratie te bieden. Ontbijt, lunch en dinner zijn slecht het begin. Ook zoete verleidingen, verrassende borrelhapjes en andere glutenvrije verwennerijen komen aan bod. 

Boom geeft niet alleen culinaire maar ook praktische handvatten. Zo geeft hij inzicht in de technieken hij gebruikt en welke apparatuur zijn voorkeur heeft. 

Tijdens de Kookboeken7daagse is het mogelijk om dit boek te laten signeren. Natuurlijk maakt Jan-Willem ook lekkers, heel veel lekkers. Wat is immers een inpirerend boek zonder dat je gelijk kunt proeven?

Zaterdag 12 november 2016 deelt Jan-Willem al zijn glutenvrije inspiratie. Tijd 14:30 - 16:30 uur.


 

Kookboek van het jaar verkiezing


Tijdens de kookboeken7daagse wordt er ook een Kookboek van het jaar verkiezing gehouden. Er zijn in totaal 6 titels door een vakjury geselecteerd uit 76 inzendingen. De jury bepaalt samen met het publiek welk kookboek de titel 'Kookboek van het Jaar 2016' mag dragen. Het is mogelijk om nog tot en met woensdag 9 november te stemmen. Zo kan iedereen aangeven welke genomineerde titel de Gouden Garde publieksprijs 2016 verdient.Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk