Kookboek van het Jaar-verkiezing

Kookboek van het Jaar-verkiezing
Van 12 t/m 19 november 2017

Elk jaar vindt in november de Kookboeken7daagse plaats. Tijdens deze week staan alle kookboeken in de spotlights en krijg je bij Kookpunt de kans om kennis te maken met de schrijvers. Op zondag 12, zaterdag 18, zondag 19 (én zondag 25 november) is het mogelijk om kookboeken door de auteur zelf te laten signeren onder het genot van een lekker hapje. Zo kan je direct het resultaat proeven!


In onderstaand overzicht zie je welke auteurs wanneer naar Kookpunt komen om te signeren: Bakken met Haver - zondag 12 novemberIn haar boek ‘Bakken met Haver’ rekent Natascha van der Stelt dubbel en dwars af met het soms wat stoffige imago dat aan ‘suikervrij’ kleeft. Van der Stelt laat je in het boek op een leuke en toegankelijke manier kennis maken met bakken zonder suiker en ze leert je alles over gezonde en net zo alternatieven voor suiker.

Het boek staat boordevol inspirerend (foto)materiaal en is gevuld met meer dan 60 zeer goed maakbare en inspirerende recepten voor het maken van heerlijke baksels zonder suiker. Natascha van der Stelt komt uit een echt bakkersgeslacht en mag met recht een ervaringsdeskundige worden genoemd. Een aantal jaar geleden voerde zij een aantal rigoureuze wijzigingen door binnen haar eetpatroon en haar manier van bakken. Ze verving suiker door bijvoorbeeld natuurlijke vanille, kokos en kaneel. Ook koos zij ervoor om haver te gebruiken in plaats van tarwe. Binnen de kortste keren ervaarde zij de positieve gevolgen van haar keuzes.


Zondag 12 november zal Natascha je alles vertellen over de manier waarop zij naar voeding, bakken en ook gezondheid kijkt. Ook zal er genoeg heerlijks zonder suiker te proeven zijn. Tijd: 12.00 - 14.00 uur
 
 

Pindakaas - zondag 12 november

 
 

Pindakaas KookboekMarije Sietsma en Saskia Lelieveld tonen met hun schitterende boek ‘Pindakaas’ aan dat er met deze smeerbare klassieker heel erg veel meer mogelijk is dan alleen het smeuïge goedje ’s ochtends op je boterham smeren. Marije en Saskia vertellen je met alle liefde wat pindakaas allemaal te bieden heeft in de keuken en hoe je pindakaas kunt gebruiken als verrassende smaakmaker in zowel zoete als hartige en warme en koude bereidingen.

Pindakaas is een verrassend en prettig leesbaar boek dat niet alleen de moeite van het lezen waard is vanwege de vele leuke recepten maar ook vanwege de fraaie vormgeving . ‘Pindakaas’ is wat ons betreft zeer terecht genomineerd voor het Kookboek van het jaar 2017.

Zondag 12 november krijg je tussen 14.15 en 16.15 uur de kans om het boek te laten signeren en om zo’n verrassende pindakaascreatie te proeven.


 Boom Geniet - zaterdag 12 novemberBoom geniet zonder gluten Jan-Willem van der boom vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van lekker eten. Ook als je geen gluten mag, kan of wil eten. Met zijn boek Boom Geniet Zonder Gluten geeft hij inspiratie over hoe je zelf koekjes, pizza en pastagerechten kunt maken. Dit alles compleet glutenvrij.

Voor ieder moment van de dag heeft Boom lekkere en creatieve inspiratie te bieden. Ontbijt, lunch en dinner zijn slecht het begin. Ook zoete verleidingen, verrassende borrelhapjes en andere glutenvrije verwennerijen komen aan bod. 

Boom geeft niet alleen culinaire maar ook praktische handvatten. Zo geeft hij inzicht in de technieken hij gebruikt en welke apparatuur zijn voorkeur heeft. 

Tijdens de Kookboeken7daagse is het mogelijk om dit boek te laten signeren. Natuurlijk maakt Jan-Willem ook lekkers, heel veel lekkers. Wat is immers een inpirerend boek zonder dat je gelijk kunt proeven?

Zaterdag 18 november 2017 deelt Jan-Willem al zijn (glutenvrije) inspiratie met jullie. Tijd 13.00-15.00 uur.


 
 

¡Sabor Sabor! - zondag 19 november

 
 

Dat het Spaanse culinaire landschap sterk veranderd en ook verbeterd is laat het schitterend vormgegeven boek ¡Sabor Sabor! zien. Waar je enkele jaren geleden misschien nog dacht aan moddervette worsten, droge paella en klotsende kannen hoofdpijnsangria is er ten opzichte van toen een hele grote slag geslagen.

Spaanse klassiekers en recepten vanuit haar eigen familietraditie zijn door Sandra Alvarez, de schrijfster van het boek, in een modern en gezond jasje gestoken. Met gezond wordt vooral minder vet en minder suiker bedoeld. Alvarez laat zien dat de Spaanse keuken ook licht, fris en elegant kan zijn. Dit alles op een manier die geen afbreuk doet aan smaak en eetbeleving.

In !Sabor Sabor! staan niet alleen ontzettend veel heerlijke en toegankelijke recepten maar in het boek wordt het land Spanje dankzij geweldige verhalen en fotografie uitgebreid in het zonnetje gezet. Leuk om te vermelden is dat alle recepten voorzien van eigentijdse wijntips.

Zondag 19 november 2017 ben je tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom om het (culinaire) Spanje van nu te komen ervaren. ¡Bienvenido!

 


 

Blij Suikervrij Zoet! - zaterdag 25 november

 
 

Stadskookboek Rotterdam 2de versieSaskia Koopman is bekend van haar succesvolle blog Blij Suikervrij! Op blijsuikervrij.nl vertelt Saskia alles over een leven zonder suiker en deelt ze met haar lezers ontzettend lekkere recepten waar uiteraard geen suiker of andere onnatuurlijke zoetstoffen in gebruikt worden. Saskia heeft al haar kennis en veel van haar recepten gebundeld in dit schitterende boek.

Naast het feit dat Saskia nauwelijks tot geen geraffineerde suikers gebruikt zijn haar recepten ook glutenvrij. Er zijn veel mensen die te kampen hebben met een glutenallergie. Ook voor hen is dit boek een uitkomst. 

Op zondag 25 november komt Saskia tussen 13.00-15.00 uur met veel plezier vertellen over haar boek, haar blog en haar idee over suikervrij leven, bakken en eten. Uiteraard zal er één en ander te proeven zijn uit het boek van Saskia.


 


 

Kookboek van het jaar verkiezing


Tijdens de kookboeken-7-daagse wordt er een Kookboek van het jaar verkiezing gehouden. Er zijn door een vakjury uit alle inzendingen 6 titels geselecteerd die meedingen naar de Kookboek van het jaar Prijs. De jury bepaalt samen met het publiek welk kookboek de titel 'Kookboek van het Jaar 2017' mag dragen. Het is mogelijk om nog tot en met donderdag 9 november te stemmen. Zo kan iedereen aangeven welke genomineerde titel de Gouden Garde publieksprijs 2017 verdient.


Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk