Toch nog vragen over Slow Cookers?
Stel ze aan één van onze productexperts in de winkel!

Neem contact op via
010 - 443 10 77

Of mail ons

Bij een Slow Cooker denk je misschien gelijk aan het winterseizoen. Immers smaken stoofpotjes uit dit apparaat heerlijk met koud, slecht weer en korte dagen. Echter is deze fantastische keukenhulp ook erg geschikt om te gebruiken in alle andere seizoenen van het jaar! 

Lekker eten is, vinden wij, altijd een belangrijk onderdeel van de dag. De slowcooker zorgt ervoor dat je altijd heerlijk kunt eten, ook als je 's avonds nooit zo veel tijd hebt om te koken.


Meteen aanschuiven met de slow cooker

Stel je eens voor: na een lange, zware werkdag thuis komen en meteen een verse maaltijd op tafel. Met een slow cooker is dit mogelijk. De naam verklapt al veel; het is een langzame koker. In dit apparaat zit een aardewerken pot die het eten langzaam laat garen. De deksel sluit het perfect af, waardoor al het vocht en de voedingswaarden goed bewaard blijven. Je fornuis komt er niet aan te pas, dus de pan kan makkelijk een hele dag aan staan, zonder dat je erbij bent! Doordeweeks een stoofpotje maken wordt hierdoor wel heel aantrekkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is ’s ochtends de ingrediënten erin te stoppen en de pan aan te zetten.

Een recept is niet eens echt nodig, je kunt alles in de slow cooker stoppen zolang er maar genoeg vocht bij zit. Om je op weg te helpen, geven we je wat tips voor een heerlijke maaltijd.


Tips voor een heerlijke maaltijd met de slow cooker

  • De slow cooker zorgt ervoor dat alle smaken perfect tot uiting komen. Vlees komt heerlijk mals uit de pot. Het maakt dus niet eens uit of je er goedkoper vlees in stopt.
  • Het vlees bakt niet en wordt dus ook niet bruin in de slow cooker. Wil je dat wel, kun je het vlees van te voren even aanbakken. Dit zorgt voor extra smaak en geeft de maaltijd een mooier uiterlijk.
  • Stop zo min mogelijk vet in de pot. Geen extra olie of boter en, als het even kan, is het slim om het vet van vlees weg te snijden. Door teveel vet kan je maaltijd een vettig smaakje krijgen.
  • Zorg ervoor dat de pot ongeveer voor de helft of driekwart gevuld is met ingrediënten zodat het goed kan koken.
  • Ingrediënten op de bodem garen sneller. Doe daarom de groenten onderop en het vlees bovenop. Zo voorkom je dat je vlees taai wordt.
  • Alle ingrediënten moeten ontdooid zijn voordat ze de pan in gaan, anders kan de slow cooker niet de juiste temperatuur aanhouden.
  • Ingrediënten als pasta, rijst, zuivel verse kruiden en zeevruchten zijn het lekkerst als ze alleen de laatste dertig minuten meekoken.

Geïnspireerd geraakt?

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk