Japans snij-vernuft

Japans snij-vernuft
Eens per maand gaan Jesse Kikkert en Jaap van Rijn van De Nieuwspeper Rotterdam je verwennen met recepten geïnspireerd door één van onze producten.

De scherpe dunschillers, raspen en groentesnijders van Suncraft maken rauw eten smakelijk en beter verteerbaar. Ook kun je er warme gerechten goed mee voorbereiden. Het gereedschap blijft lang scherp, want is gemaakt van hoogwaardig roestvast staal. Met de Suncraft I-Peeler-dunschiller kun je zowel schillen als mooie plakjes afsnijden, ook van vezelrijke groenten als venkel.




De Suncraft Shredder kun je inzetten als juliennesnijder. Met het ‘oog’ aan de zijkant kun je bruine plekjes uit vruchtvlees snijden. De Tomato Peeler stelt je in staat om snel en vakkundig tomaten te schillen.
Met de Suncraft Tomato Peeler maak je van tomatenvelletjes een lekkere snack:

Tomatenchips
  • Trek met de Peeler de velletjes van de tomaten.
  • Haal de velletjes door de bloem.
  • Verhit zonnebloemolie tot 175 °C en bak de velletjes krokant.
  • Schep de chips uit de pan, voorzichtig met keukenpapier droogdeppen en serveer met rozemarijnmayonaise.
Je kunt de schilletjes ook drie uur in een oven op 90 °C drogen. Vervolgens maal je de velletjes in een koffiemaler tot poeder, dit vermeng je met wat fijn zout, zodat je het als tomatenzout kunt gebruiken. Je kunt de velletjes ook invriezen en daar later een bouillon van trekken.

Zalm en papillote
Zalm is een favoriete klassieker tijdens de feestdagen. Deze licht verteerbare vis combineert goed met fijne groenten. Haal de zalm 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Zo krijg je straks een perfect glazig resultaat. Maak per persoon een pakketje, reken daarbij op 150 gram zalm per persoon.
  • Snijd met de Suncraft Shredder strips (julienne) van wortel en courgette.
  • Meng de strips in een schaal met wat citroensap, olijfolie, zout en peper en zet deze dan 30 minuten in de koelkast.
  • Zet de oven op 175 °C.
  • Verdeel de groenten over het bakpapier.
  • Leg de moten zalm op de groenten en doe op elke moot zalm wat zout en peper.
  • Leg op elke moot een plak roomboter van 10 g, een el crème fraîche en een paar blaadjes dragon.
  • Zet de pakketjes 25 minuten in de oven. 
  • Je kunt de zalm in de pakketjes serveren of met de groenten verdelen over vier warme borden, schenk dan de jus uit de pakketjes rond het gerecht.
  • Rasp met een fijne rasp (bijvoorbeeld een CookSpoint-rasp) citroenschil (zeste) over het gerecht.

Lam met een frisse salade en bietenchips
  • Zet de oven op 175 °C en snijd met de Suncraft I-Peeler plakjes van 3 bietjes
  • Leg een vel bakpapier op een ovenrek en verdeel de schijfjes over het papier
  • Schuif het rek in de oven en bak de schijfjes. Controleer na een uur: zijn de bietjes nog niet krokant, dan wat langer laten bakken
  • Haal de bietjes uit de oven en zet ze apart . Bak 12 lamskarbonaadjes (drie per persoon) in olijfolie aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen
  • Was ondertussen een sinaasappel en dep deze droog.
  • Trek met een fijne CookSpoint-rasp strips van de schil. Neem geen wit mee want it smaakt bitter. Pers de sinaasappel en doe het sap in een kom.
  • Voeg naar eigen smaak wat olijfolie, dikke balsamico en citroensap toe, sla dit met een vork tot een vinaigrette en breng het op smaak met zout en peper.
  • Snijd met de Suncraft dunne schijfjes van een venkelknol. Schil 2 Elstar-appels met de Suncraft en snijd met ditzelfde gereedschap de appels in dunne plakjes.
  • Verdeel de appelplakjes met de venkel over vier bordjes en besprenkel dit met de vinaigrette
  • Verdeel de bietenchips over de plakjes en serveer dit met het lamsvlees
  • Bestrooi de bordjes met wat zwarte peper en fleur de sel (krokante zeezoutvlokken).
                                          

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk