Buiten koken op de BBQ: Kip
Kip wordt niet voor niets het ‘meest veelzijdige stukje vlees’ genoemd. Je kan werkelijk alle kanten op met kip. De belangrijkste reden hiervoor is dat kip een vrij neutrale smaak heeft en je dus eigenlijk niet kan zeggen dat je het niet lust. Je kunt het namelijk zelf de smaak geven die je wilt.
Kip lijkt wel geboren voor de BBQ. Je kan er echt alle kanten mee op. Je kan een hele kip gebruiken. Het voordeel bij een hele kip op de BBQ is dat de huid het vlees beschermt en zorgt dat het vlees enorm sappig blijft. Alle vetten en sappen blijven dus in het vlees waardoor je de meest malse kip ooit krijgt. Maar natuurlijk hoef je niet alleen maar een hele kip te gebruiken.
Ook de onderdelen los zijn heerlijk als deze van het BBQ rooster komen. Denk aan kippenvleugels, kippenboutjes en uiteraard de kippendijen. Dit vlees is wat vetter dan de borstfilet en daardoor enorm smaakvol.
Vanmiddag geven we jou de belangrijkste tips voor het bereiden van kip op de BBQ. Kom langs, stel je vragen en proeven!
Houtskoolbarbecues Kamadobarbecues Gasbarbecues Elektrische barbecues