Een lekker smeuïge bonenhumus staafmixen

Een lekker smeuïge bonenhumus staafmixen
Zeg Zwitserland en mensen roepen: jodelen, bankgeheim, zakmessen, dure polsklokken en Roger Federer. En het tolvignet, aldus mensen die doorgaans zo snel mogelijk door Zwitserland heen knallen om in Italië te komen. Deze jakkeraars weten exact wat Zwitserse betrouwbaarheid inhoudt: bij thuiskomst van de reis ligt de bekeuring reeds op de mat. Maar wie kent het Alpenland van keukenmachines van onberispelijke kwaliteit?

Die maken ze dus wel. Zoals een van de meest geliefde keukenapparaten, de staafmixer. De Zwitser Roger Perrinjaquet patenteerde deze keukenhulp in 1950 als de ‘Bamix’, een samentrekking van de Franse woorden ‘bat’ en ‘mix’, slaan en mixen. Hij vatte zo kernachtig samen wat de staafmixer doet. De machine bracht Perrinjaquet onder de aandacht van professionals, want zij konden op die manier hun lijf sparen bij klussen als hakken, mixen en pureren. Nog steeds is voor veel koks de staafmixer een onmisbare keukenhulp. Het lekker schuimige sausje op het fraai opgemaakte bord? Dat is ook het werk van de staafmixer.

Temperatuurverschillen
Wat verwacht de kok van een staafmixer? Dat het apparaat elke dag zonder mankeren zijn werk doet en dat de machine zo weinig mogelijk trillingen en decibellen produceert. Want dat vermoeit alleen maar. Ook de mesjes moeten van een hoge kwaliteit zijn en grote temperatuurverschillen aankunnen. Door op kwaliteit te concentreren trotseerde Bamix de concurrentie en kun je dit merk nog steeds in veel professionele keukens vinden. Ook de thuiskok kan werken met deze kwaliteit. Wie een aanschaf overweegt, bedenkt waarvoor hij de machine wil gebruiken. Hoe zwaarder de klus, hoe meer vermogen de staafmixer moet leveren. Kijk ook welke hulpmiddelen onmisbaar voor je zijn. Bamix biedt uiteraard een ruime keuze met staafmixers met en zonder bakjes en zelfs met beslagmengers en kloppers voor het maken van slagroom en luchtig eiwit. Ook kan de maximale draaisnelheid van belang zijn voor het eindresultaat. Kortom, bereid je goed voor en kies de staafmixer die aan jouw wensen voldoet.

                                                                      


Bonenhumus
Wie meer groenten wil eten, kan deze dankzij de staafmixer in vele gedaanten opdienen. We kennen inmiddels de hummus. Met de staafmixer kun je snel variaties op dit lekkere zalfje realiseren. Zo kun je de kikkererwten een keer vervangen door witte bonen, en de tahini, sesamzaadpasta, door sesamolie. Je kunt de bonen zelf weken, dan koken en vervolgens verwerken. Je kunt ook een pot bonen in een vergiet afspoelen, laten uitlekken en vervolgens afdeppen. Rooster vervolgens wat komijnzaadjes in een droge koekenpan. Doe de bonen in een schaal met een deel van de komijnzaadjes. Draai de bonenhumus glad met de Bamix en breng deze daarna op smaak met wat citroensap, een scheutje olijfolie, een paar drupjes sesamolie en wat zout & peper. Dien de bonenhumus op met olijfolie, geroosterd komijnzaad en granaatappelpitjes. Geef er bijvoorbeeld broodvingers bij: in repen gesneden, geroosterd brood.

                             

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk