Dutch Oven recepten

Dutch Oven recepten

De Dutch Oven is een gietijzeren kookpot die op vele manieren gebruikt kan worden. Boven een open vuur met een driepoot, als pan op de BBQ of als braadpan voor in de oven. Maar stiekem vinden wij deze pan als echte outdoor kookpot het allerleukst. Daarom is onze pannenexpert Ria aan de slag gegaan met de Dutch Oven. Lees hier haar artikel over koken in een Dutch Oven. Bekijk hieronder de recepten die ze heeft gemaakt.


 

Recepten voor Dutch OvenNo-Knead Bread >>
Gevulde appels met rozijnen >>
Mountain man breakfast >>
 No-Knead Bread


De naam zegt het al, een no-knead bread is brood wat je nauwelijks hoeft te kneden. Met dit recept maak je een groot brood van ongeveer een kilo in gewicht. Perfect als lunch of bij de borrel.

INGREDIËNTEN

- 300 gram volkorenbloem
- 170 gram maïsbloem
- 400 ml water
- 1 gram gedroogde gist
- 8 gram zout

 

Zo maak je no-knead bread:


Roer alle bovenstaande ingrediënten door elkaar in een grote mengkom. Nadat je dit hebt gedaan zul je zien dat het deeg een beetje slap blijft. Sluit de mengkom af met een plastic zak of folie en zet het geheel weg op een warme plek. Laat vervolgens het deeg 12 tot 18 uur rijzen. Wanneer deze tijd voorbij is haal je het deeg uit de mengkom en leg je dit in een rijsmandje met veel bloem (om vastplakken te voorkomen). Laat het deeg vervolgens nog eens 2 uur rijzen in het rijsmandje.

Met een houtskoolstarter maak je circa 25 briketten aan. Leg minimaal 8 gloeiende briketten onder de pan en de overige op het deksel. Op deze manier wordt de Dutch Oven goed heet en ben je deze als het ware aan het voorverwarmen. Zodra de pan op temperatuur is, circa 250 graden, laat je het deeg vanuit het rijsmandje in de Dutch Oven glijden. In ongeveer 45 mintuen is het brood gaar. Draai tussentijds het deksel een beetje rond om geklijkmatiger warmte in de pan te krijgen. 


 


 

Gevulde rozijnen appels


Het perfecte toetje zijn deze appels gevuld met rozijnen, kaneel en amandelen. Voor dit recept heb je een maatlepelset nodig.

INGREDIËNTEN

- 5 appels
- 0,5 cup rozijnen
- 0,5 cup amandelen
- 0,5 eetlepel kaneel
- 0,5 eetlepel nootmuskaat
- 2,25 cup water
- 180 ml geconcentreerd sinaasappelsap
- 3 eetlepels honing


 

Zo maak je gevulde appels met rozijnen:


Was en droog de appels. Verwijder de kern maar boor de appel niet compleet door midden. Vul een kleine schaal met de rozijnen, amandelen, kaneel en nootmuskaat. Roer het geheel door elkaar en vul de appels evenredig met deze mix. Voeg in een aparte kleine schaal het water, de sinaasappelsap en de honing samen. Zorg dat alle ingrediënten goed gemixt zijn. Plaats de gevulde appels in de Dutch Oven en schenk voorzichting de sapmix over de appels. Bak het geheel tussen de 180 tot 230 graden gaar in 50 minuten tijd. Schep wat extra saus over de appels voordat je deze gaat serveren.
 


 

Mountain man breakfast


Een stevige maaltijd die de oerman bij je naar boven haalt. Perfect als je de rest van de dag in de bergen met stenen gaat sjouwen, of gewoon goede trek hebt natuurlijk! Voor dit recept heb je een maatlepelset nodig.


INGREDIËNTEN

- 1 kilo saucijzen
- 1 kilo hash brown potatoes (geraspte gebakken aardappel)
- 8 eieren, geklopt met 0,25 cup water
- 2 cups geraspte kaas
 Zo maak je Mountain Mans Breakfast:


Steek de kolen aan en verwarm de Dutch Oven tot minimaal 180 graden. Snijd de saucijzen in stukken en braad deze in de hete pan. Zodra de saucijzen gaar zijn haal je deze uit de pan en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Het vet wat over is gebleven in de pan gebruik je om de hash brown potatoes op te bakken. Zodra deze goed zijn leg je de saucijsstukjes tussen de aardappels. Giet vervolgens het eiermengsel over het geheel en verdeel de geraspte kaas over de inhoud van de Dutch Oven. Gaar het geheel door 8 hete kooltjes onder de pan en 16 stuks op het deksel te plaatsen. Na 20 minuten kun je als een echte mountain man aanvallen op het geheel.

 
 


Zelf aan de slag met een Dutch Oven?


Kun je niet wachten en wil je niets liever dan zelf aan de slag gaan met jouw eigen Dutch Oven. Bekijk dan alles wat je nodig hebt om zelf met deze veelzijdige gietijzeren kookpot aan de slag te gaan en buiten te kunnen koken op open vuur.


Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk