Dun maar fijn

Dun maar fijn
Eens per maand gaan Jesse Kikkert en Jaap van Rijn van De Nieuwspeper Rotterdam je verwennen met recepten geïnspireerd door één van onze producten.

Als er één volk is dat van snijden een kunst maakt, dan zijn dat de kwaliteitsbewuste Japanners. Hun scherpe dunschillers, raspen en groentesnijders maken rauw eten smakelijk en verteerbaar. Uit het land van de rijzende zon komen dan ook hoogwaardige snijproducten. Veel professionele koks zweren bij Japanse messen, die heel hard zijn en een dun lemmet hebben. Uit Japan komen ook keukensnijders van hoge kwaliteit, zoals keramische messen, raspen en mandolines. Gereedschappen die in de keuken vaak van pas komen, zijn de juliennesnijder en dunschiller. Het Japanse Suncraft, producent van de betere betaalbare keukenmessen, maakt lang scherp blijvende snijders en schillers van hoogwaardig roestvast staal. Je kunt met de dunschiller dan ook mooie plakjes afsnijden van relatief vezelrijke, taaie groenten als venkel. Als je deze groenten vervolgens marineert, zet je een gezonde salade op tafel die zonder verdere opsmuk lekker is en ook goed combineert met vis, kip en gamba’s.
 
  

Maak een sapje naar eigen smaak van gembersiroop en wittewijnazijn > Voeg wat mosterdzaadjes toe > Snijd met de dunschiller een venkel in dunne plakjes > Doe de venkel met het sapje in een bakje en laat een uur in de koelkast op smaak komen > Haal de venkel uit de koelkast en dresseer in een halfdiep bord > Verdeel dunne plakjes rauwe zalm over de salade en dien op. Zet de oven op 90 °C > Snijd met de dunschiller een bietje in dunne plakjes > Leg de plakjes op een vel bakpapier in de oven en droog deze in zo’n drie uur > Haal de bietenchips uit de oven en breng op smaak met wat zout > Snijd met de juliennesnijder rettich en wortel in reepjes > Snijd met een dunschiller radijs in plakjes > Sla met een vork een sapje naar eigen smaak van rijstazijn, geraspte verse gember, 1 tl sesamolie en 3 tl olijfolie > Voeg wat in de pepermolen gemaalde korianderzaadjes toe en een kwart in dunne strips gesneden rode peper > Zet een uur afgedekt in de koelkast > Maak van de rettich, radijs en wortel en het sapje een salade > Bak wat gamba’s en serveer deze met de salade en de bietenchips.Productie
Jesse Kikkert & Jaap van Rijn
De Nieuwspeper Rotterdam

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk