De vrienden van Kookpunt

De vrienden van Kookpunt

Kookpunt Rotterdam helpt graag iedereen in Nederland en België aan beter kookgereedschap. Met behulp van de vrienden die ons inspireren en de smeltkroes van alle culturen in Rotterdam bestaat de winkel al ruim 50 jaar en we hopen jullie de komende 50 jaar ook zeker te mogen blijven helpen. De vrienden die we in deze jaren hebben opgedaan in ons culinaire Rotterdam stellen we graag, in willekeurige volgorde, aan je voor.
Jim de Jong is oprichter van Restaurant de Jong, een innovatief restaurant met plek voor 40 personen waar je persoonlijke aandacht krijgt. De hoofdrol voor zijn ingrediënten is weggelegd voor seizoensgroenten, bloemen en kruiden. Je kunt kiezen uit een vaststaand groentemenu of een vlees- en vismenu van 4 gangen. De keukenstijl is te beschrijven als Nordic Cuisine, maar dan op z’n Rotterdams.


Carin Leenders de Vries is de oprichter van Passion for Food. Haar doel is om mensen er bewust van te laten worden wat ze eten, te zoeken naar eten wat goed bij hen past. Zij reist de hele wereld over om inspiratie op te doen en wil graag haar kennis delen. Naast Passion for Food is Carin ook bedenker van Topkokkies, een onderwijsproject voor kinderen over eten. Last but not least is Carin culinair journaliste  en schrijft ze CaatKookt; een column in het AD


Nelleke Elbert en Niels Koomans zijn, na jarenlange ervaring in La Pizza, in 2010 samen begonnen met Destino. ‘The place to be’ wanneer je zin hebt in zuivere tapas. De Spaanse keuken wordt bij dit restaurant op respectvolle wijze gepresenteerd. Sinds januari heeft het restaurant er een broer bij, Bertmans. Dit ontbijtrestaurant biedt uitdagende gerechten zonder lactose, veelal zonder gluten en ook gerechten voor veganisten.


Maarten van der Jagt is een culinair duider eerste klas. Hij is CEO van Giraffe Coffee Roasters, deze naam hebben ze gekozen omdat ze niet bang zijn om hun nek uit te steken! Verder is Maarten hoofdredacteur van het magazine KoffieTCacao én culinair redacteur bij het Algemeen Dagblad waar hij jaarlijks de Gouden Pollepel uitreikt aan het winnende restaurant.


Pepijn Schmeink heeft 7,5 jaar lang het houtskooloven-restaurant Eendracht gerund. Nu was hij toe aan een nieuwe uitdaging, Restaurant Dertien. Hier wordt er onder andere geëxperimenteerd met de sous vide en fermentatie. Pepijn heeft lef met smaak.


De Fenix Food Factory is de plek om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een Foodcourt. Je kunt er genieten van puur, eerlijk eten van wekelijks wisselende en vaste foodcounters aan de Kaap. Met een terras aan de kade kun je genieten van vlees, kaas, cider en bier. Ook mag je de markt op iedere laatste zaterdag van de maand niet missen. Wanneer je daar toch bent is een bezoekje aan Posse Espressobar een must.


Stadskookboek Rotterdam behandelt alles over de food cultuur van Rotterdam. Wim de Jong is één van de oprichters en promotor van booming culinair Rotterdam en heeft samen met Frank van Dijl dit boek geschreven. 


Crista Hammel heeft een Kookstudio, KookstudioMix, aan de Coolhaven in Delfshaven. Hier kan je deelnemen aan diverse kookworkshops of kan er catering geregeld worden voor feesten en partijen. Als kookdocent weet Crista verdieping in het bereiden van voedsel aan te brengen. Verdieping met een (streng) klassiek Franse inslag.


Onze buren, Anastasia en Elena de Ruyter, maken de meest fantastische hapjes in hun winkel Lof der Zoetheid. De dames zijn gespecialiseerd op het gebied van patisserie, maar ze serveren ook hartige gerechtjes. Hun producten zijn niet alleen smakelijk, Anastasia is naast kok ook een ontwerper (food designer). Ben jij op zoek naar een cateraar gespecialiseerd in patisserie of een high- of afternoon tea? This is the place to be.


Sterrenkok Mario Ridder van Restaurant Joelia mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst. In zijn restaurant is een goede balans tussen smaak, sfeer en stijl. Mario was origineel chefkok van 2 Michelinsterren-restaurant De Zwetheul.


Sieberen Meerema runt al jaren Kookstudio Meerema waarbij plezier en passie altijd voorop staan. Koken is altijd leuk, maar op deze manier wordt het echt genieten! Wil jij van Sieberen leren, maar dan wel lekker thuis? Dat kan door SiebFood in de gaten te houden. 


Restaurant Mevrouw Meijer is opgericht door Richard Meijer. Richard houdt van aanpakken en weet zelfs eten wat niet iedereen aanstaat, zoals bloedworst, aantrekkelijk te maken. Hij raakt alleen maar geïnspireerd van dit soort uitdagingen en dat vinden we leerzaam! In zijn Frans geïnspireerde restaurant doen ze alles met een twist, zo zijn ze in het weekend gesloten en kan je doordeweeks voor een schappelijke prijs een heerlijk menu nuttigen.


Jeroen van der Wisse is lange tijd een thuisbakker geweest, maar het werd tijd om een winkel te openen. Zijn initiatief Jeroen Bakt Brood gaat veel mensen aan een betere boterham helpen!


Edwin Klaasen maakt met zijn bedrijf Desem Enzo zuurdesembrood zoals je het nog nooit hebt geproefd. Hij blijft experimenteren om zijn recepten nog meer te verbeteren. Met al zijn kennis heeft hij het boek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ gemaakt, één van de favoriete bakboeken van Kookpunt kookboekenafdeling.


In onze lijst met vrienden mag Supermarkt Anadolu niet ontbreken. Nuchtere ingrediënten, scherpe prijzen, Turks op z’n Hollands of andersom. De vriendelijke glimlach en betrokkenheid is gratis.


Kookpunt heeft een pannenhart. Ook weet Kookpunt dat een pan altijd beter kan, met lekkerdere en gezondere gerechten als gevolg. Een pan die ongebruikt in de kast ligt vinden wij verdrietig. Voor Voedselbank Rotterdam zamelt en reviseert Kookpunt jouw oude, ongebruikte pannen om te kunnen doneren.

De Vrienden van Kookpunt is een initiatief van Kookpunt, zonder financieel gewin. Betrokkenheid met voedsel en voedselbereiding, op zoek blijven gaan naar verbetering staan bij Kookpunt voorop. De genoemde vrienden helpen ons en inspireren ons. Waarvoor Dank! Zonder jullie kan Kookpunt niet zijn wat het nu is.

Ton van der Kolk / Kookpunt Noordplein Rotterdam

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk