De Oosterschelde Kreeft
Nog geen beoordelingen.
stuk
Niet op voorraad
Dit product is niet meer leverbaarSpecificaties
Type product:Kookboek
Artikelnr:9789081804264
Omschrijving
Auteur: Ronald Timmermans
Uitvoering: Hardcover met grof jute
Uitgever: Princess Books & Uitgeverij Komma
Aantal pagina's: 192
Het allereerste boek over de Oosterscheldekreeft.
De Oosterscheldekreeft is uniek en daar zijn we trots op! Ons Zeeuwse schaaldier wordt over de hele wereld geroemd vanwege haar stevigere vlees en de zoetere en vollere smaak. Ook de (Oosterschelde)kreeftvisserij is een bijzondere aangelegenheid; er gelden strikte regels voor de vangst en er mag niet het hele jaar op gevist worden. Hierdoor is kreeft een schaars en kostbaar product, een delicatesse. Vaak wordt zij daarom met culinaire hoogstandjes omgeven, maar dit is nergens voor nodig. Kreeft is er namelijk gewoon voor iedereen.
Dat laat dit boek zien. Puur en eerlijk. Zonder pretenties. Van visser tot bioloog tot meester- kok. We heffen de mythe rond de kreeft op en we ontrafelen alle raadselen. We zetten alles op een rij: hoe de kreeft te herkennen, hoe haar te bereiden, enz.
Remko Kraaijeveld maakte foto’s waar het zoute water van afspat. Ruig, direct en poëtisch. Vissers, tuinders en het Zeeuwse landschap met de ongeëvenaarde wolkenluchten. Het zout, zilt en het zoet. Geen obligaat opgemaakte borden met uitgekiende belichting, maar liefde op een bord in het landschap waar het allemaal vandaan komt.
Met basisrecepten voor iedereen, maar ook recepten van topchefs van de restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft. En natuurlijk ontbreekt ook Sergio Herman niet... Ga naar Zeeland met het boek De Oosterscheldekreeft; dat moet je lezen, proeven en beleven.
Uitvoering: Hardcover met grof jute
Uitgever: Princess Books & Uitgeverij Komma
Aantal pagina's: 192
Het allereerste boek over de Oosterscheldekreeft.
De Oosterscheldekreeft is uniek en daar zijn we trots op! Ons Zeeuwse schaaldier wordt over de hele wereld geroemd vanwege haar stevigere vlees en de zoetere en vollere smaak. Ook de (Oosterschelde)kreeftvisserij is een bijzondere aangelegenheid; er gelden strikte regels voor de vangst en er mag niet het hele jaar op gevist worden. Hierdoor is kreeft een schaars en kostbaar product, een delicatesse. Vaak wordt zij daarom met culinaire hoogstandjes omgeven, maar dit is nergens voor nodig. Kreeft is er namelijk gewoon voor iedereen.
Dat laat dit boek zien. Puur en eerlijk. Zonder pretenties. Van visser tot bioloog tot meester- kok. We heffen de mythe rond de kreeft op en we ontrafelen alle raadselen. We zetten alles op een rij: hoe de kreeft te herkennen, hoe haar te bereiden, enz.
Remko Kraaijeveld maakte foto’s waar het zoute water van afspat. Ruig, direct en poëtisch. Vissers, tuinders en het Zeeuwse landschap met de ongeëvenaarde wolkenluchten. Het zout, zilt en het zoet. Geen obligaat opgemaakte borden met uitgekiende belichting, maar liefde op een bord in het landschap waar het allemaal vandaan komt.
Met basisrecepten voor iedereen, maar ook recepten van topchefs van de restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft. En natuurlijk ontbreekt ook Sergio Herman niet... Ga naar Zeeland met het boek De Oosterscheldekreeft; dat moet je lezen, proeven en beleven.
Plaats een review
Een review helpt anderen een goede keuze te maken.
Beoordeling: