De blozende koekenpan

De blozende koekenpan

Eens per maand gaan Jesse Kikkert en Jaap van Rijn van De Nieuwspeper Rotterdam je verwennen met een recept geïnspireerd door één van onze producten.

Het aspergeseizoen is zojuist weer begonnen. Daarom gaan we in de maand mei witte en paarse asperges bereiden met een stevige moot zalm uit een innovatieve nieuwe SensoRed koekenpan van Fissler.

 


SensoRed: koekenpan met vlekkenpatroon

 

Een verkleurende koekenpan, die kenden we nog niet. De functie van deze metamorfose: betere bakresultaten; want je kunt perfect inschatten wanneer het eten de pan in kan.


Met de Fissler SensoRed-koekenpan kan de thuiskok die wat moeite heeft met het bepalen van de juiste baktemperatuur, goede resultaten behalen. De anti-aanbaklaag reageert direct op temperatuurveranderingen. Schakel de warmtebron in en wacht tot het vlekkenpatroon vervaagt. Zodra de pan de juiste temperatuur bereikt, kleurt de laag donkerrood. Het vlekkenpatroon is nauwelijks meer zichtbaar, er kan gebakken worden. Fissler garandeert dat de temperatuurindicatie niet zal slijten.

De lichtgewicht pan geleidt dankzij de CookStar-bodem de hitte van elke warmtebron, dus ook inductie, en voorkomt kromtrekken bij wisselende temperaturen. Was de pan bij voorkeur af met de hand en alleen in heet water. Bij gebruik van afwasmiddel de pan na afdrogen licht invetten met olie. Zo blijft de anti-aanbaklaag in een goede conditie.

Fissler SensoRed pannen zijn verkrijgbaar in de maten 20, 24, 26 en 28 cm. Daarnaast is er ook een wokpan uitvoering van 28 cm. 


 

Asperges met zalm

INGREDIËNTEN

Olijfolie
Zout en peper
Boter en bouillon

1 limoen
2 knoflooktenen
6 takjes tijm
6 takjes koriander
6 takjes platte peterselie

2 takjes munt
2 ons kerstomaatjes
1 ons pancetta
6 witte AA asperges
2 paarse asperges

 

BEREIDING

We bereiden met de pan zalm met asperges. Maak eerst een groene saus en gekonfijte tomaatjes met spek. Rits de blaadjes van de tijm > Doe de blaadjes met knoflooktenen, koriander, platte peterselie en de blaadjes van de munt in een beker > Voeg een scheut olijfolie en een theelepel limoensap toe en draai het mengsel met de staafmixer tot een groene saus > Breng op smaak met zout en zwarte peper. Halveer de kerstomaatjes > Snijd de pancetta in reepjes > Bak de pancetta goudbruin in een droge koekenpan > Schep uit de pan > Doe de tomaatjes in de pan en bak ze op hun snijkant tot ze zacht zijn > Haal de tomaatjes daarna uit de pan en schep ze door de pancetta.

Schil de asperges en snijd in stukken > Doe wat olijfolie in de koekenpan en geef de witte aspergestukken op middelhoog vuur een kleurtje > Voeg de paarse asperges toe en bak kort mee > - Voeg een klontje boter en een scheutje kippen- of groentebouillon toe en gaar de asperges op zacht vuur in 10 minuten.

Bak 4 stukken zalm in een SensoRed of andere antikleeflaag koekenpan, de ideale kerntemperatuur bedraagt 45 °C. Het visvlees is dan perfect sappig. Verdeel de asperges, tomaat met spek en de zalm over 4 warme borden. Eet smakelijk!
Productie
Jesse Kikkert & Jaap van Rijn
De Nieuwspeper Rotterdam

 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk